Bani promişi de la Ministerul Educaţiei pentru finalizarea Grădiniţei din Cişmea şi a clădirii principale de la Grup Şcolar „Elie Radu”

Promisiuni financiare de la Ministerul Educaţiei pentru finalizarea unor lucrări de investiţii în unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani. Este vorba de finalizarea Grădiniţei 20 din Cartierul Cişmea, dar şi alocarea unei sume de bani pentru realizarea clădirii în care funcţionează Grupul Şcolar „Elie Radu”. Primarul Cătălin Flutur speră ca Ministerul Educaţiei să direcţioneze fondurile necesare în luna martie.

La Grădiniţa 20 din Cişmea, nu ne-ar mai trebui o sumă foarte mare, iar demersurile sunt făcute la Ministerul Educaţiei. Mai este vorba de o datorie restantă la Liceul Pedagogic şi de Grup Şcolar Elie Radu. Acestea sunt cele trei priorităţi în momentul de faţă. Sper ca banii să vină în martie. Degeaba primim bani undeva în noiembrie-decembrie, ca să nu putem lucra. Noul ministru al Educaţiei, ne-a făcut o solicitare prin care ne-a cerut priorităţile. este un pas important la domnul Baba, pentru că anul trecut primeam solicitările prin septembrie-octombrie„, a spus Flutur.

El speră ca lucrările la Grădiniţa Cişmea să fie finalizeze cât mai repede, pentru ca tinerii din zonă să nu-şi mai ducă copiii la grădiniţe îndepărtate. Pentru finalizarea lucrării ar mai fi nevoie de 500.000 lei.

De asemenea, la Grup Şcolar „Elie Radu” va fi finalizată doar clădirea principală a liceului, nu întreg campusul şcolar. Primarul municipiului consideră că ideea realizării unui campus şcolar la „Elie Radu” a fost prost gândită.

Acolo, nu ştiu dacă se mai justifică investiţia finală a campusului şcolar. La Elie Radu, problema este să finalizăm lucrarea la clădirea principală. S-a început cum nu trebuia mai rău şi s-au mutat elevii în internat„, a adăugat Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *