Familie din Şendriceni în greva foamei în faţa Prefecturii

greva a foamei 001O familie din comuna Şendriceni a intrat, luni dimineaţă, în greva foamei în semn de protest faţă de refuzul primarului din comună, Petrică Nistor, de a-l pune în posesie cu o suprafaţă de 72 de ari de teren.

Soţii Fănică şi Florica Liviţchi au cumpărat în 1999 un teren pe raza satului Horlăceni şi, deşi actele sunt în regulă, primarul a refuzat să îi pună în posesie. Ei au avut şi un proces în instanţă pe care l-au câştigat, însă, în ciuda sentinţei definitive şi irevocabile, terenul este deţinut de o altă persoană.

Luni dimineaţă, soţii Liviţchi şi cei doi copii ai lor, au ieşit în faţa Prefecturii, declarând greva foamei pe termen nelimitat.

Ei cer autorităţilor să se implice în rezolvarea situaţiei lor. Fănică Liviţchi susţine că a cheltuit foarte mulţi bani până acum pe procesele pe care le-a avut şi vrea să intre în posesia terenului pe care l-a achiziţionat cu acte în regulă.

familie din Sendriceni in greva foameiAm 13 ani de când umblu pe drumuri din cauza acestui teren. Am act de vânzare-cumpărare şi o hotărâre a instanţei definitivă şi irevocabilă, iar Primăria din Şendriceni nu doreşte să mă pună în posesie. Trei ani am umblat numai prin procese. Am lucrat în străinătate ca să dau bani pe procese. De la Primărie nici nu vor să audă, deşi am stat două zile de greva foamei şi nici măcar nu i-a dat fetei mele un scaun să stea, că este cu handicap „, a spus Livitchi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *