Ţigări de contrabandă în valoare de 56.000 lei transportate cu autocarul

tigari de contrabanda in autocarÎn urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au întocmit dosar penal pe numele unui cetăţean moldovean, care a încercat să introducă în România, ascunse într-un autocar, peste 128.000 ţigarete de contrabandă, cu timbru de acciză Ucraina.

În data de 25 februarie 2012, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Dumitru C., cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 24 de ani, reprezentantul legal al firmei transportatoare ce efectuează curse regulate pe relatia Chişinău – Praga.
În urma controlului amănunţit efectuat de echipa unică de control, formată din lucrători vamali, poliţişti de frontieră şi şeful PTF Costeşti – R. Moldova, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locaşuri special amenajate în aripile faţă ale autocarului, cantitatea de 128.600 ţigarete marca Classic, cu timbru de acciză Ucraina, în valoare totală de 56.000 lei.
tigari de contrabanda in autocarLucrătorii vamali au dispus ridicarea ţigărilor în vederea confiscării şi sancţionarea bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, competent în soluţionarea cauzei.

One thought on “Ţigări de contrabandă în valoare de 56.000 lei transportate cu autocarul

  1. Pe dracu au descoperit melitenii frontierei,erau toti beti,ca era ziua unuia di n ei.Noroc de vamesi ca au facut toata descoperirea, ca sa aiba si Salvari &Co cu ce se lauda.Mi-e scarba!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *