De Ziua Limbii Române, elevii din Albeşti, la taifas cu poetul Costel Zăgan

Costel Zagan si elevii Scolii Albesti
Costel Zagan si elevii Scolii Albesti

Sub egida „Limba noastră-i o comoară”, la Școala Albești a fost omagiată  Limba Română pe 21 februarie 2012 cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne. De muzicalitatea și frumuseţea limbii române ne-au convins elevii clasei a VII a A care și-au exprimat dragostea față de limba maternă prin creaţii literare în versuri și proză, prin creaţii plastice și  prin recitări. Am vibrat cu toţii simţind acel suflu românesc revărsat din versurile lui Grigore Vieru și ale lui Adrian Păunescu, am simţit românismul din noi, am tresărit de trăire și simţire românească.

Costel Zagan si elevii Scolii Albesti
Costel Zagan si elevii Scolii Albesti

Cel mai emoţionant moment a fost acela în care elevii au stat de vorbă cu poetul Costel Zăgan care a recitat din creația proprie și care a subliniat faptul că „limba noastră-i o comoară”, o flacără vie ce arde românește și ne luminează sufletul, înnobilându-l.  Printr-o trăire aparte, a  divinizat  limba noastră  și, ca un „ bijutier” al cuvântului și al limbii române, ne-a  îndemnat să simțim și să trăim românește.
Am înţeles că românismul nu piere și că avem datoria morală de a păstra și transmite limba română nealterată generațiilor viitoare pentru că, alături de datini și obiceiuri, reprezintă cartea noastră de identitate în lume”, a declarat profesorul Carmen Macovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *