Societatea de termoficare va concedia 10% din personal

Modern CalorSocietatea de termoficare din municipiul Botoşani va concedia o parte dintre angajaţi, în cadrul unui program de restructurare, a declarat, pentru BotosaniNews, directorul Modern Calor, Ion Diaconu. Concedierile vor avea loc pe parcursul acestui an şi vor reprezenta circa 10% din totalul personalului existent.

În acest an, vom vom pune în funcţiune noul CET, cu o schemă nouă de personal, care implică reducerea actualei scheme cu 22 de salariaţi, în special din CET şi câţiva din oraş, care s-au ocupat de reparaţia şi exploatarea reţelelor„, a spus Diaconu.

Angajaţii vor beneficia, conform Contractului Colectiv de Muncă, de şase salarii compensatorii. De altfel, societatea a prins în bugetul pe 2012 sumele compensatorii pentru acest an, care se ridică la 322.000 de lei.

Cheltuielile de personal deţin, în prezent, o pondere de 20,75% din totalul cheltuielilor Modern Calor. Societatea plăteşte anual salarii şi accesorii de 7,66 milioane de lei. Practic, societatea de termoficare are în plan reducerea cheltuielilor de personal cu până la 9% în 2015.

În 2011, societate a avut 226 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *