Videoconferinţă cu inspectorii şcolari privind Săptămâna „Şcoala altfel”

Inspectoratul Scolar Judetean
Inspectoratul Scolar Judetean

Joi 23 februarie, la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a  avut loc videoconferința Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului susținută de ministru secretar de stat Oana Badea. Din partea județului Botoșani au participat Florin Gavril ( președinte CJE si vicepreședinte CNE) , Daniel Botezatu, inspector şcolar general adjunct si Alexandra Hrincescu, inspector scolar de specialitate pentru educație permanentă.

Principala temă de discuție din cadrul videconferinței a fost proiectul Săptămâna ,,Școala Altfel ‘’ . Oana Badea a ținut să reamintească atât elevilor cât și factorilor de decizie  de la nivelul fiecarui județ importanța proiectului cat și importanța implicarii  cat mai mare a elevilor în activitățile propuse. Ea a afirmat că : „Nu este o saptămână dedicată vacanței , este o saptămânâ plină de activități pentru elevii. Participarea elevilor la activtațile propuse se va face prin tabele de participare, iar neprezenta se va sancționa cu absent la rubrica purtare.”

Consiliul Județean al Elevilor Botoșani invită elevii botoșăneni să acționeze, să interacționeze, să se implice și să multiplice  inițiativele pe care le au in dezvoltarea vieții comunitații școlare.

Dorim să facem din școală o placere, mai mult decât obligație.Programul „Școala Altfel” este șansa noastră de a stimula și promova potențialul creativ prin inițierea de noi proiecte educative, de asumare a rolurilor și de a valorifica voluntariatul și educația non-formală„, se precizează într-un comunicat al CJE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *