Dezbateri pe tema funcţionării claselor pregătitoare organizate de femeile liberale

Catalina Lupascu, vicepresedinte PNL Botosani
Catalina Lupascu, vicepresedinte PNL Botosani

Femeile liberale din Botoşani organizează dezbateri publice în judeţ pe tema educaţiei. Cătălina Lupaşcu, vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL, a declarat că dezbaterile vor viza în special clasele pregătitoare. Ea spune că dezbaterile sunt realizate la solicitarea părinţilor, dar şi a cadrelor didactice.

La aceste dezbateri sunt aştepaţi să participe părinţii, cadrele didactice, reprezentanţi ai ONG-urilor, presa locală, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. Sunt problema la procedura de înscriere a copiilor, respectiv la arondarea către şcoala care va avea grupa pregătitoare. Este o mare problematică pentru copiii care vin din mediul rural şi care la o vârstă fragedă vor avea de parcurs kilometri pentru a ajunge la clasa pregătitoare„, a spus Cătălina Lupaşcu.

Aceasta susţine că sunt probleme cu aplicarea acestei măsuri, respectiv la poziţionarea acestor clase în interiorul şcolii, a numărului de clase, mobilierului şcolar şi dotarea cu material didactic.

Ar mai fi şi impactul social pe care îl are această grupă pregătitoare şi aici mă refer la părinţii ocupaţi, care vor fi nevoiţi să-şi găsească un sprijin după ce copii lor merg la programul clasei pregătitoare. Din punctul nostru de vedere, al USL, se constată că aplicarea Legii educaţiei se face pe genunchi, aşa cum a făcut-o de fiecare dată acest Guvern, astfel încât nu există timp necesar pentru a se realiza un curriculum corect. Şi mă refer şi la formarea cadrelor didactice, care, conform celor afirmate de Ministerul Educaţiei, se va încheia în primăvara lui 2013, ceea ce înseamnă că acele cadre didactice care vor lucra la clasa pregătitoare îşi vor finaliza formarea după ce au parcurs în mare parte anul şcolar 2012 şi 2013„, a mai spus Lupaşcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *