Ţigări de contrabandă dispărute de la Poliţie

tigari multe
tigari multe

Mii de pachete de tigari confiscate de la traficanti si ajunse in custodia politistilor de frontiera sunt de negasit.

Circa 4.500 de pachete de tigari de contrabanda, confiscate anii trecuti de politistii de frontiera botosaneni, nu s-au mai regasit in camera de corpuri delicte a Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF) Botosani. Inventarierea a fost efectuata saptamana aceasta de o comisie a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Iasi, dar activitatea nu a fost finalizata, situatie in care reprezentantii STPF Botosani au refuzat sa comenteze rezultatul verificarilor. „Asteptam ca membrii comisiei sa termine inventarierea, dupa care vom cunoaste situatia reala. Daca lipsa va fi confirmata, cei responsabili vor fi trasi la raspundere”, a spus comisarul Cezar Hrisca, seful STPF Botosani. Inventarierea a fost dispusa in urma reorganizarii Politiei de Frontiera, ITPF Iasi urmand sa preia activul si pasivul fostelor inspectorate judetene ale politiei de frontiera de pe raza Moldovei.

Sute de mii de pachete confiscate anual

 Anul trecut, de exemplu, politistii si politistii de frontiera botosaneni au reusit sa retraga de pe piata aproape 650.000 de pachete de tigari de contrabanda. Pana la solutionarea cauzelor, pachetele sunt depozitate in camerele de corpuri delicte. Daca este vorba de contraventie, tigarile sunt pastrate cel putin 15 zile, pana trece perioada de contestare a procesului verbal, dupa care bunurile sunt transferate in vederea distrugerii.

In schimb, in cazul infractiunilor, pachetele sunt pastrate pana la o hotarare judecatoreasca definitiva. Pana atunci, ambalate in cutii, saci sau in sacose, ele poarta un sigiliu si un proces verbal, dar sunt plimbate de ici colo, in functie de spatiul avut la dispozitie de institutii.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *