Riscul de inundaţii în judeţul Botoşani este scăzut

sedinta CJSURiscul de producere a unor inundaţii generate de topirea zăpezilor este scăzut la nivelul judeţului Botoşani, a anunţat, joi, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Cristian Roman. El susţine că deficitul de apă din sol a fost de circa 100 de litri/metru pătrat, iar topirea zăpezii ar presupune circa 60 de litri de apă/metru pătrat.

Dacă mai luăm în calcul că majoritatea acumulărilor, care au rol de amelioraţie, şi debitele râurilor sunt cam la 50% din capacitate, aş putea estima că judeţul Botoşani nu ar trebui să aibă niciun fel de probleme cu inundaţiile”, a spus Roman.

De altfel, autorităţile statului, în special lucrătorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor verifică în teren starea acumulărilor şi a pârâurilor şi a râurilor.

Cantitatea de zăpadă existentă deja la sol este favorabilă judeţului nostru, pentru că ea este depusă uniform în întreg judeţul şi nu adunată de viscol în anumite zone. Este totuşi o cantitate însemnată. Dacă vin şi ploi, se complică lucrurile. Având în vedere prognoza, lucrurile nu capătă o turnură dramatică, ba, dimpotrivă, favorabilă”, a afirmat seful ISU, colonelul Radu Anton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *