Legea picnicului va exista doar pe hârtie în municipiul Botoşani

gratarLegea Picnicului, care a fost trimisă spre promulgare preşedintelui Traian Băsescu, vine cu amenzi drastice pentru cei care vor face focul şi vor mânca mititei în alte locuri decât cele amenajate. Autoritatea publică locală sau centrală este obligată, potrivit legii, să prevadă în bugetul propriu sumele necesare asigurării şi funcţionării zonelor de picnic şi să includă clauze aferente salubrizării zonelor în care se desfăşoară activitatea de picnic în contractul cu operatorul local

Viceprimarul Florin Ghiorghiţă a declarat că, chiar dacă va fi promovată această legea nu va dispune controale şi amenzi botoşănenilor care vor merge să facă grătare la marginea municipiului.  

Noi avem mult teren, atât în intravilan, cât şi în extravilan şi se pot amenaja locuri pentru picnic. Dar să nu luăm plăcerea omului de a organiza un picnic. Dacă cineva crede că o să se ducă Poliţia locală sau Primăria vreodată să amendeze pe unul că face un grătar la marginea oraşului, ne înşelăm tare. Eu personal nu voi da niciodată dispoziţie să se facă aşa ceva. Omul trebuie să respecte nişte reguli minime„, a spus Ghiorghiţă.

Legea prevede amenzi între 300 şi 3000 lei pentru aprinderea focului în spaţii neamenajate, necurăţarea locului în care s-a facut picnicul, tulburarea liniştii în zonă, aruncarea ţigărilor în spaţii neamenajate. Satisfacerea necesităţilor fiziologice în spaţii neamenajate, spălarea obiectelor in apele curgatoare  se sancţionează cu amenzi între 100 şi 200 lei. Cele mai mari amenzi se pot aplica administratorului zonei de picnic care nu-şi îndeplineşte atribuţiile, respectiv între 10.000 şi 50.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *