Staţiunea de Cercetare Popăuţi ar putea fi închisă

Deputatul Catalin Buhaianu
Deputatul Catalin Buhaianu

Deputatul Cătălin Buhăianu a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că toate staţiunile de cercetare din ţară care în ultimii ani şi-au dovedit neretabilitatea vor fi închise. Staţiunea de Cercetare de la Popăuţi se află în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole „Gheorghe-Ionescu Şişeşti”, iar aceasta nu a adus plus în cercetare, spune deputatul PDL, comparativ cu bugetul care i-a fost alocat.

Cred că acolo unde va fi cazul, după o analiză a academiei şi a ministerului, cred că o parte din aceste staţiuni de cercetare îşi vor înceta activitatea. Nu poţi merge cu un institut de cercetare în pierdere permanentă şi când stai şi te uiţi în spate constaţi că rodul activităţii tale este aproape de zero. Va trebui regândit tot sistemul de cercetare în agricultură. Dacă stăm şi vedem ceea ce a adus plus în cercetare staţiunea de la Popăuţi, în comparaţie cu bugetul care i s-a alocat, sau cu sumele pe care le au restanţă la bugetul de stat, cred că picăm într-o zonă în care Staţiunea de la Popăuţi ar trebui să-şi regândească poziţia şi activitatea„, a precizat Buhăianu.

6 thoughts on “Staţiunea de Cercetare Popăuţi ar putea fi închisă

  1. bai prostule,mai nou esti si specialist in agricultura?????? mai bine dute dreacului la vole!!!! da nici acolo,k nu te pricepi nici la sport!!!!mai bine iti vezi de treaba si nu mai poza in lider al PDL,NU MAI FA SPUME K ORICUM NU MAI PRINZI UN MANDAT….

  2. La agricultura si la sport se pricepe toata lumea. Cum d-l Buhaianu e doctor in sport de ce nu si-ar da cu parerea si despre agricultura unde se pricepe toata lumea. Poate ne spune domnul Buhaianu care a fost atitudinea guvernantilor de dupa 1989 fata de cercetarea stiintifica din agricultura? Nimeni nu spune ca nu trebuie o schimbare de optica dar Romania ar trebui sa vada cat investec alte state din UE si marile companii furnizoare de inputuri in cercetarea stiintifica si cat am investit noi. Sa nu uitam ca la Popauti au existat si inca mai exista cercetatori sufletisti, neplatiti cu lunile care au ajuns la limita rabdarii. Aici s-au creat niste rase si linii de oi KaraKul ,domnule deputat, rod al unei activitati indelungate de cercetare. Am avut in 1989 ,15 mii de oi(comuniste!) , iar acum politica in domeniul cercetarii a facut sa mai existe 1000 oi(democrate!) .Problema e mai complexa ,chiar pentru un doctor in sport si necesita o abordare serioasa. O Statiune de cercetare nu este o societate comerciala!.
    rciala.

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ati reusit sa ingropati si aceasta statiune unicat in lume.toti Portocalii sunteti niste smintiti.

  4. Bai OAIE, nu vezi ce cap de oaie ai ??? la fel si minte bineinteles….Stii tu ce inseamna cercetare stiintifica???? Stii ce presupune acest lucru???? Sau ai dreptate la sportul cu mingea de volei, in care zici ca esti doctor da nu stii nimic de fapt, la sport nu trebuie sa faci cercetare stiintifica, aici iti trebuie talent si munca cu carul , cat cuprinde…. ceea ce tu din pacate nu ai, nici talent, nici cu munca nu te omori, ca doar d’aia te-ai facut politician……In rest, lasa-i pe oamenii de stiinta sa vorbeasca despre cercetarea stiintifica, sau poate ati pus ochii pe terenurile respective si vrveti sa faceti o afacere imobiliara sau cu terenuri ceva….Si oile sunt mai greu de priceput, dar cercetarea stiintifica in domeniu, cu atat mai mult….. Las-o balta nu-ti ami da tu cu parerea ca esti depasit de vreme si vremuri….Paaa….la revedere…….De data asta nu mai inseli pe nimeni cu un nou mandat…..a zburat pasarea cu norocu-n cioc……

  5. bai idiotule credema, cand te vad mi se face rau, esti un gunoi. un om de nimic un cioban si un infect, ce tot apari pe la presa si vorbesti tu aiureli, daca te intreb cati dinti ai in gura sigur nu sti, din toamna iti spunem LA REVEDERE berbeculeeeeeeeeeee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *