Percheziţii în mai multe locaţii din Botoşani

descinderiMai multe percheziţii au loc, joi, în şapte judeţe din ţară, printre care şi Botoşani. Descinderile, realizate de DIICOT Bistrita, au vizat persoane care înşelau oameni sub pretextul câştigării unor premii, prejudiciul depăşind 200.000 de lei. Operaţiunea a vizat, la nivel naţional, 33 de persoane, iar la nivel judeţean două persoane. Una dintre cele din Botoşani a fost ridicată şi dusă la Bistriţa.

Operatiunea a fost sprijinita si de politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Botosani.

Membrii reţelei aflaţi în libertate sunau diverse persoane, pretindeau că au diferite funcţii în firme şi le spuneau că au câştigat un premiu substanţial, în unele cazuri maşini, după care le cereau să depună anumite sume de bani în conturi bancare.

In Botosani au fost reclamate mai multe tipuri de inselaciuni prin telefon. Printre acestea au fost lozurile „castigatoare” gasite in posta in care revendicarea premiului se putea face telefonic, iar apelantii se trezeau cu facturi uriase la numere cu suprataxa, mesajele castigatoare la jocuri tip bingo, sau solicitarea de date in numele operatorilor de telefonie, in toate cazurile cei creduli trezindu-se pagubiti cu sume de la cativa euro pana la 1.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *