Ucişi de foc! Cinci morţi şi un rănit în două incendii

casa arsa cu 3 victime Dorohoi
Casa din cartierul de sinistrati Dumbrava Rosie Dorohoi

Cinci persoane, dintre care doi copii, au murit, miercuri seară, în urma unor incendii care au avut loc în judeţul Botoşani.

Doi copilaşi, unul de doi ani şi jumătate, iar celălalt de şase ani, dar şi bunica acestora, de 64 de ani, au decedat în urma unui incendiu produs , miercuri seară, după ora 22.00, la o locuinţă din cartierul Dumbrava Roşie din municipiul Dorohoi. Casa, construită anul trecut pentru sinistraţi, nu era racordată la reţeaua electrică. Focul a izbucnit în bucătăria familiei Vioricăi Hăvârneanu, care a murit în incendiu.

Femeia a fost găsită decedată pe holul locuinţei, iar cei doi micuţi pe pat în dormitor.

Mama micuţilor nu se afla acasă. Ea se întorcea spre locuinţă, când a văzut casa cuprinsă de flăcări. Femeia a făcut un atac de panică şi a fost transportată şi ea cu ambulanţa la spital. Pompierii spun că focul a fost văzut şi anunţat prea târziu.

Incendiul a fost stins în mai puţin de o oră. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a izbucnit în bucătăria casei, de la trei lumânări aprinse şi lăsate nesupravegheate, şi s-a extins la celelalte încăperi, precum şi la acoperiş, fiind observat şi anunţat cu întârziere„, spune purtatorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu.

casa arsa cu doua victime
Pompierii incercand sa stinga focul in casa de pe George Enescu Botosani

De asemenea, două persoane au murit, miercuri seară, într-un incediu izbucnit la o casă abandonată de pe strada George Enescu, în zona staţiei de asfalt Conrec. Pompierii au ajuns la faţa locului şi au reuşit să salveze o a treia persoană din casa incendiată. Este vorba de Ana Micu, de 51 de ani, care prezenta arsuri pe corp şi era în stare de ebrietate. A fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital.

casa arsa cu doua victime1
Un barbat a fost gasit carbonizat in exteriorul casei. Corpul acestuia a fost acoperit de lemne arse, iar capul acestuia se vedea printre resturi (vezi săgeata!)

La faţa locului am găsit o femeie care a fost preluată de ambulanţă, cu arsuri de gradul I, intoxicată cu fum şi două victime greu de identificat, carbonizate, pentru care nu s-a mai putut face nimic. Una era în jurul casei, iar cea de-a doua a fost găsită după ce pompierii au stins focul şi s-a putut intra înăuntru„, a spus medicul Nicuşor Curteanu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă .

Cele trei persoane se adăposteau în casa abandonată, susţin vecinii, după ce proprietarul a murit.

Ei stăteau acolo fără acte. S-au mutat după ce a murit proprietarul. Ei foc nu au făcut nici când a fost frig„, a spus unul dintre vecini.

Printre victime se numără o femeie şi un bărbat. Două autospeciale au ajuns la faţa locului şi după câteva zeci de minute pompierii au identificat şi al doilea cadavru, care aparţine unei femei în vârstă de 55 de ani. Aceasta se numeşte Ileana Rita Afrăsânei. Deocamdată nu se ştie cauza care a produs incendiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *