Spitalul de Copii, singura unitate preluată la Spitalul Judeţean fără datorii

Spitalul de Copii este singurul spital dintre cele trei preluate de Spitalul Judeţean care nu are datorii. Medicul Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judeţean, a declarat că atât Spitalul de Psihiatrie, cât şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie au acumulat datorii, după ce au fost declasificate în categoria a V-a. Spitalul de Psihiatrie are o datorie de 1,6 milioane lei, în timp ce Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie înregistrează datorii către furnizori. 

Spitalul de Copii stă bine. Acolo nu comentez, pentru că acolo totul este în ordine. Nu au datorii„, a declarat Mimor.

Managerul Spitalului Judeţean a declarat că urmează ca după primirea noii structuri de la Ministerul Sănătăţii să fie organizat concurs pentru şefii de secţie de la cele trei spitale. Concursul se ţine la Spitalul Judeţean.

„De asemenea, în această perioadă se pune la punct sistemul informaţional, încercându-se conectarea şi a celor trei spitale la Spitalul Judeţean, să fie o singură bază de date. Este un lucru greu şi costisitor. Trebuie altă aparatură. Un următor pas ar fi examenul pentru şefii de secţie şi repartiţia bugetelor pe secţii. La cele trei spitale nu au existat contracte între părţi şi a cheltuit fiecare cât a crezut, iar la răspundere nu prea a fost tras nimeni„, a adăugat Mimor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *