Şofer din Botoşani, presat trei zile de un poliţist din Suceava să-i dea şpagă

Potrivit unei anchete derulate în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, vineri, 17 februarie, un conducător auto domiciliat în Botoşani a sesizat că a fost oprit în trafic pe raza municipiului Suceava de un echipaj de poliţie, iar unul dintre agenţi i-a pretins bani sau foloase. Reclamantul a fost oprit în trafic sub motivul că a forţat trecerea într-o intersecţie, deşi semaforul era pe galben, iar apoi unul dintre poliţişti a început să-i sugereze că trebuie să plătească pentru a nu rămâne fără permis de conducere.

La nivelul poliţiei s-a constituit o echipă operativă, stabilindu-se că agentul care a cerut şpagă ar fi Ovidiu Drăgoi, lucrător în cadrul Poliţiei municipiului Suceava – Biroul de Ordine Publică.
După cum se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „agentul de poliţie a continuat să aibă o atitudine incisivă de pretindere a unor sume de bani sau alte foloase”, condiţii în care, luni, pe 20 februarie, anchetatorii au pus la cale un flagrant.

Denunţătorul s-a întâlnit cu poliţistul în cartierul Obcini al municipiului Suceava, unde i-a oferit suma de 300 de lei.
Anchetatorii precizează că agentul de poliţie a fost foarte prudent în activitatea sa infracţională şi imediat după ce a luat banii a părăsit locul faptei, urcându-se în maşina sa. Poliţiştii care au realizat flagrantul l-au urmărit, reuşind să-l intercepteze şi să-l imobilizeze după ce acesta a parcat autoturismul în apropierea locuinţei sale.

 Poliţistul nu a stat nici măcar 24 de ore în arest

După ce a fost audiat de procurorul care se ocupă de caz, agentul a fost pus sub învinuire pentru infracţiunea de luare de mită. Cum însă prejudiciul este mic, iar fapta nu prezintă un pericol social major, s-a luat decizia ca Ovidiu Drăgoi să fie cercetat în stare de libertate, fără a se emite nici măcar o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Până la o decizie definitivă a instanţei, acesta poate să lucreze în continuare în poliţie.
Echipa operativă din acest caz a avut sprijin informativ şi suport tehnic din partea DGIPI-SIPI Suceava şi a Biroului Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 Trecutul agentului Drăgoi

În trecutul său relativ apropiat, poliţistul Drăgoi a mai fost implicat în două scandaluri, de altă natură.

În mai 2010, acesta a fost în prim planul unui scandal izbucnit într-o crâşmă din zona Pieţei Mari din municipiul Suceava. Aflat în timpul liber, agentul Drăgoi a fost acuzat că a tăbărât cu pumnii pe un bărbat în vârstă de 55 de ani, conflictul izbucnind pe fondul consumului de alcool al ambilor. Victima sa a fost diagnosticată cu multiple leziuni în zona capului.

În martie 2006, acelaşi poliţist a provocat un scandal în trafic, iar apoi tot el a sunat la 112 şi a anunţat că a fost tâlhărit. În realitate, conform anchetei de la acea vreme, agentul, beat la volan, nu a lăsat un autocamion să-l depăşească, scăpând la un moment dat maşina de sub control şi ajungând de-a latul drumului.

Atunci, şoferul camionului din spate a oprit şi, ajutat de alt conducător auto din trafic, i-a luat cheile din contact agentului, după care a sunat la 112.

 Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *