Educatoarele cu restrângeri de activitate vor prelua clasele pregătitoare

Daniel Cojocariu, inspector resurse umane ISJ
Daniel Cojocariu, inspector resurse umane ISJ

Restrângerile de activitate care s-au operat anul acesta în învăţământul botoşănean vor avea rezolvare. Cel puţin acestea sunt asigurările date de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, care spun că pentru anul şcolar viitor sunt suficiente posturi scoase la concurs spre a fi ocupate de cele peste 90 de cadre cu situaţii de restrângere, multe dintre acestea fiind la şcoli de elită din Botoşani, precum Colegiul „A.T.Laurian” sau Colegiul „Mihai Eminescu”. Educatoarele care şi-au pierdut posturile vor prelua clasele pregătitoare, însă o problemă va fi, în continuare, la posturile tehnologice.

Dosarele cadrelor didactice în restrângere sunt trimise în vederea evaluării la şcolile care au posturi vacante. În următoarea săptămână, comisiile de mobilitate de la nivelul şcolilor fac evaluarea dosarelor şi comunică Inspectoratului Şcolar acordul în vederea ocupării postului, după care urmează şedinţa publică pe 15 şi 16 martie. Înainte de şedinţă publică, dosarele ajung la inspectorat pentru verificarea punctajului şcolilor„, a spus Daniel Cojocariu, inspector resurse umane din cadrul IŞJ.

La nivelul judeţului, 91 de cadre didactice au rămas fără posturi în anul şcolar viitor, însă, totodată, sunt puse la dispoziţie spre ocupare peste 700 de posturi, din care 572 catedre sunt complete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *