Horia Negrescu, inspector general adjunct IŞJ: Pentru prima etapă de înscriere trebuie să ajustăm circumscripţiile la numărul de copii

Horia Negrescu, inspector general adjunct al ISJ
Horia Negrescu, inspector general adjunct al ISJ

Circumscripţiile şcolare pentru clasele pregătitoare vor suferi unele modificări în cazul în care se va constata că la unele sunt înscrişi copii mai mulţi, iar la altele nu. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că la această dată sunt creionate orientativ circumscripţiile şcolare, s-a realizat recensământul copiilor pe aceste circumscripţii şi se  confruntă clasele alocate în planul de şcolarizare cu ceea ce rezultă din centralizarea recensământului.

Dorim să vedem dacă se suprapun aceste două elemente, având în vedere că în prima etapă de înscriere principiul este ca părinţii să-şi înscrie copiii în propria circumscripţie, ceea ce presupune ca ei să aibă locuri suficiente alocate acolo. Dacă la confruntarea cu recensământul vom constata că într-o circumscripţie sunt mai mulţi copii doritori de clasa pregătitoare sau clasa întâi decât numărul de locuri alocate, atunci va trebui să modificăm circumscripţiile mutând elemente, străzi, blocuri dintr-o circumscripţie în alta, astfel încât fiecare părinte doritor să aibă loc pentru copilul său în propria circumscripţie. În etapele ulterioare, pot încerca cei care vor în alte circumscripţii, în măsura în care sunt locuri. Dar, pentru prima etapă, trebuie să ajustăm aceste circumscripţii la numărul de copii„, a declarat Horia Negrescu, inspector general adjunct al IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *