11 centre de evaluare a copiilor care vor merge în clasa întâi

Horia Negrescu, inspector general adjunct al ISJ
Horia Negrescu, inspector general adjunct al ISJ

Inspectoratul Şcolar Judeţean a stabilit un număr de 11 centre de evaluare pentru copiii care vor intra în clasele pregătitoare. Evaluarea se va face de către specialiştii Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, în măsura în care este necesară, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

„Nu toată generaţia va trece prin această evaluare. Pe anumite tranşe de vârste, dacă vrei să mergi la clasa întâi, trebuie să ai evaluarea respectivă care să ateste dezvoltarea psiho-somatică. Dacă nu, nu mai este nevoie să o faci pentru că nu are rost. Deci, cei care vor dori să-şi înscrie copiii altfel decât îi îndrumă tranşa de vârstă pe care o au ei, aceea trebuie să facă evaluarea„, a declarat Horia Negrescu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Reprezentanţii IŞJ apreciază că această etapă de evaluare se va desfăşura până aproape în ultima etapă de înscriere a copiilor în clasa I.

Cele 11 centre de evaluare a dezvoltării psiho somatice a copiilor care nu au frecventat grupa mare pregătitoare sunt: Grup Şcolar Bucecea , Grup Şcolar ”N. Bălcescu” Flămânzi, Grup Şcolar Darabani,  Şcoala cu clasele I-VIII nr.5 Dorohoi,  Grup Şcolar ”D.Botez” Truşeşti,  Grup Şcolar Ştefăneşti,  Şcoala cu clasele I-VIII Săveni, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Botoşani ,  Scoala cu clasele I-VIII nr. 8 ”Elena Rareş” Botoşani, Scoala cu clasele I-VIII nr. 7 Botoşani,  Grup Şcolar Vorona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *