Şase ani de închisoare pentru botoşăneanul care a tâlharit un bătran în gară

Magistraţii Judecătoriei Suceava i-au condamnat zilele trecute la câte şase ani de închisoare pe indivizii care, la începutul lunii decembrie a anului trecut, l-au tâlhărit pe un bătrân în vârstă de 72 de ani, în Gara Iţcani.

Victima, un bătrân din Marginea, a coborât din trenul de Cluj şi vroia să meargă să ia o maşină de ocazie, să ajungă acasă.

Fiind trecut însă de ora 22:00, septuagenarul a fost sfătuit de alţi călători să se urce într-un tren care mergea spre gara Burdujeni, fiind mult mai uşor să găsească o maşină de ocazie şi, credeau ei, mai puţin periculos.

Bătrânul s-a conformat şi s-a reîntors în gara Iţcani, unde a dat de cei doi suspecţi, Ionel Apostu (32 de ani), un individ din judeţul Vaslui, şi Romică Hangaleţ (33 de ani), din judeţul Botoşani, ambii recidivişti, care, pretinzând că merg în aceeaşi direcţie, l-au ajutat să se urce într-un tren (Suceava Nord-Paşcani) care pleca în câteva minute spre gara Burdujeni.

Odată ajuns în tren, însă, bătrânul a fost atacat de cei doi, care au început să-l lovească peste faţă şi corp, luându-i două telefoane mobile, aproximativ 700 de lei, precum şi un portdocument în care victima avea mai multe acte, inclusiv documentele de identitate.

Agresorii au dispărut în noapte, iar victima a apucat să anunţe poliţia, fiind transportată de urgenţă la spital, unde a rămas internată, medicii apreciind că are nevoie de aproximativ 25 de zile de îngrijiri medicale.

Judiciariştii de la Poliţia Transporturi au reuşit să dea de urma agresorilor în mai puţin de o oră, după ce suspecţii, care, iniţial, s-au dus cu un taxi în oraş, s-au reîntors în Gara Iţcani.

Decizia Judecătoriei nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

                                                                 Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *