Femeile din PSD cer ministrului Muncii să renunţe la ordonanţa care lasă mamele fără indemnizaţii de creştere a copilului

Federovici Doina
Doina Federovici

Organizaţia Femeilor Social Democrate adresează un apel ferm noului ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, să solicite modificarea imediată a Ordonanţei Guvernului 124/2011, ca urmare a efectelor dramatice inregistrate asupra familiilor care au cea mai mare nevoie de aceste plăţi, se arată într-un comunicat semnat de Doina Federovici, preşedinta OFSD.
La acest moment, ca urmare a Ordonanţei mai sus menţionate, a fost sistată plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului către mamele care provin din familii ce nu şi-au putut achita taxele locale. OFSD consideră că măsura poate avea consecinţe foarte grave asupra copiilor din aceste familii, mulţi dintre ei fiind expuşi direct riscului de a nu mai putea fi întreţinuţi.
Prin măsura de sistare a plăţii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, acesta din urmă ajunge să fie pedepsit de două ori: odată, ca urmare a situaţiei financiare grele a părinţilor; a doua oară, ca urmare a deciziei autorităţilor statului, exact acelea obligate să le acorde tot sprijinul.
Indemnizaţia pentru creşterea copilului trebuie să fie o măsură pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, de sprijin a familiilor şi nu una de persecutare a acestora.
În condiţiile scăderii dramatice a natalităţii în România, măsurile contradictorii, precum şi criteriile arbitrare şi adesea abuzive impuse de guvern pentru acordarea ajutoarelor sociale nu fac decât să descurajeze tot mai multe familii,  forţându-le spre decizia de a nu mai avea copii.

OFSD atrage încă o dată atenţia asupra faptului că această indemnizaţie nu este atât un sprijin al familiei, cât un drept al copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *