Festivalul plăcintelor, organizat sâmbătă seară, la Stăuceni

festivalul placintelor 2012Petrecere sătească, sâmbătă seară, la Stăuceni. Consiliul Local şi Primăria comunei Stăuceni au organizat a noua ediţie a Festivalului Plăcintelor. Evenimentul este o sezătoare organizată în fiecare an cu prilejul Moşilor de iarnă. El a adunat cele mai bune gospodine din comună, care se întrec în preparatul plăcintelor, a sarmalelor, dar şi a fripturilor.

Gospodarii i-au cinstit pe invitaţi nu doar cu bunătăţile gătite, ci şi cu un pahar de vin sau de ţuică. Toţi au dansat pe muzica populară asigurată de soliştii Cornelia Ciobanu şi Dan Doboş, dar şi de formaţia Mugur de fluier din comună.

După cum s-a văzut, a fost un număr mare de participanţi nu doar din comunitate, ci şi din afară. Încercăm să transmitem generaţiilor tinere felul în care bătrânii se adunau, se distrau, dar şi munceau. La şezători lumea nu doar se distra, ci şi muncea împletind sau ţesând”, a spus primarul Stăuceniului, Cozmin Epuraş, care  este mândru de succesul acestei manifestări.

Printre invitaţi s-au numărat deputatul Cătălin Obuf Buhăianu, dar şi mai mulţi directori de instituţii publice din Botoşani.

3 thoughts on “Festivalul plăcintelor, organizat sâmbătă seară, la Stăuceni

  1. Da foarte frumos da de unde au avut apa sa pregateasca placintele, ca de o saptamana nu mai curge apa la Stauceni. Presedintele CJului stie? ca e proprietar de retea si-l doare-n basca, pe primar la fel iar pe Obuf nu-l intereseaza……… La legeri sugacilor o sa vedeti cum o sa o cotiti cu totii !!

  2. cozma ,ai dreptate au inceput sa umble dupa voturi, odata la patru ani incepe pacalela,vin, ne amagesc ,ne pacalesc, ne ciuruiesc pleaca ,si…ne intalnim peste patru ani,sa asteptati voi ca ne mai pacaliti,NESIMTITILOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *