Politistă salvată de la moarte de medicii ieşeni

 O femeie in varsta de 40 de ani a fost salvata de la moarte de chirurgii ieseni • Ea suferea de cancer colonorectal si nu a banuit nici o secunda cat de grava este starea ei de sanatate • A venit la Iasi pentru un control de rutina • Operatia a fost un succes, iar femeia se simte din ce in ce mai bine • „Astazi (joi- n.r.), dupa atata timp am reusit sa ies cu scaunul, iar doctorul mi-a spus ca este un semn bun. Ma simt mult mai bine si imi doresc sa ma refac cat mai repede si sa imi reiau activitatile zilnice”, a marturisit Laura Salceanu

O femeie in varsta de 40 de ani, din Botosani a fost salvata de la moarte de medicii chirurgi de la Spitalul Sf. Spiridon. Laura Salceanu a fost diagnosticata cu cancer colonorectal in ultimul stadiu. Ea este de profesie politist si a venit la Iasi in urma cu doua saptamani pentru a-si face o serie de analize. Nu a banuit nici o secunda cat de avansat este stadiul bolii. Inca din septembrie 2011, femeia a observat ca iesea tot mai rar cu scaunul. O luna mai tarziu, lucrurile s-au inrautatit si au inceput sa apara si primele dureri abdominale. A sperat sa scape de situatia stanjenitoare cu laxative. Cum acestea nu aveau nici un efect, s-a dus la un medic. „Mi-a facut un ecograf si totul era normal. Apoi am mai facut o endoscopie, iar medicul m-a trimis la Sectia de Gastroenterologie de la Iasi. Aici am stat internata o saptamana, unde mi s-au facut toate analizele. De acolo m-au trimis aici, la operatie”, a spus femeia.

Medicii de la Clinica a II-a Chirurgie, din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, s-au chinuit ore in sir pentru a-i reface continuitatea intestinelor. Daca nu ar fi reusit, practic femeia nu si-ar mai fi putut relua tranzitul intestinal si ar fi depins toata viata de sacii de colostomie. „Initial, parea o tumora care invada organele genitale. Apoi am realizat ca este vorba de un cancer colonorectal, cu metastaze. Cu toate acestea, s-a reusit scoaterea tuturor formatiunilor tumorale, care erau destul de mari. De asemenea, un lucru foarte important este faptul ca am reusit refacerea continuitatii intestinale, care a fost destul de dificila din cauza stadiului avansat al bolii. Postoperator, pacienta a avut o evolutie favorabila, iar dupa a cincea zi si-a reluat tranzitul intestinal. Va mai ramane internata inca vreo cateva zile, dupa care isi poate relua activitatile zilnice„, a declarat prof. dr. Stefan Georgescu, seful Clinicii a II-a Chirurgie, din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi.

„Imi pretuiesc mai mult viata”

Primele semne ale insanatosirii nu au intarziat sa apara. „Ii multumesc din suflet doctorului ca m-a salvat. Cand am aflat de operatie si de cat de grava e situatia, aproape ca nu mai aveam putere sa lupt. Dupa momentele grele prin care am trecut, acum pot sa spun ca imi pretuiesc mai mult viata. Astazi (joi – n.r.), dupa atata timp, am reusit sa ies cu scaunul, iar doctorul mi-a spus ca este un semn bun. Ma simt mult mai bine si imi doresc sa ma refac cat mai repede si sa ma intorc la serviciu„, a incheiat femeia.

Sursa:Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *