Preşedintele CJ confirmă: Aproape 30 de angajaţi TESA de la spitalele comasate nu vor fi preluaţi la Spitalul Judeţean

Spitalul Judetean iarnaPreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a confirmat faptul că personalul TESA de la Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie nu va fi preluat în totalitate. Acest a spus în cadrul unei conferinţe de presă că aproximativ 30 de persoane nu vor putea fi prteluate la Spitalul Judeţean, în noua structură.

Eu nu am văzut până acum vreo reorganizare a unui sistem care să mulţumească pe toată lumea 100%. În cazul de faţă, noi a trebuit să punem pe primul plan obţinerea unei finanţări mai bune pentru a asigura condiţii mai bune de îngrijire a bolnavului, asumându-ne şi acest necaz: că nu tot personalul TESA va fi preluat. Aproximativ 30 de persoane nu vor putea fi preluate”, a spus Ţâbuleac.

Acesta a precizat că Spitalul judeţean este în continuare penalizat cu 2%, pentru că nu i s-a atribuit categoria III de clasificare definitivă. Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean a fost trimisă la Ministerul Sănătăţii pentru a obţine avizul prevăzut de lege. În momentul în care vine avizul de la MS, prin dispoziţia Consiliului Judeţean se aprobă noua structură organizatorică.

„Şi acum avem dificultăţi, pentru că penalizarea de 2% funcţionează şi provoacă nişte prejudicii. Nu este în regulă, pentru că întârziindu-se cu adoptarea hotărârii nu s-a putut obţine ordinul Ministrului Sănătăţii pentru încadrarea în categoria III în mod definitiv, ci tot raportat la nişte condiţionalităţi. În ceea ce priveşte reorganizarea spitalelor, a apărut Hotărârea de Guvern în Monitorul Oficial. Lucrul acesta s-a întâmplat pe 2 februarie şi avem termen 30 de zile ca să şi materializăm această comasare. Materializarea presupune elaborarea unei noi structuri organizatorice şi încheierea protocoalelor de predare primire privind patrimoniul. La aceste planuri se lucrează în acest moment”, a adăugat Ţâbuleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *