Autorităţile judeţului au cerut de la Guvern bani pentru deszăpezire

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac
Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Instituţia Prefectului, împreună cu Consiliul Judeţean, au înaintat o adresă Guvernului prin care s-a cerut alocarea a 10 milioane lei pentru lucrările de deszăpezire, cât şi pentru funcţionarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri.

Ca şi soluţie de obţinere a unor fonduri suplimentare, deja am întreprins un demers către Guvernul României , un proiect de hotărâre de Guvern pentru atragerea la Botoşani a unor fonduri, din fondul de rezervă a Guvernului, şi sper în succesul acestor acţiuni. În acelaşi timp, am prevăzut din timp că această perioadă presupune şi nişte dificultăţi de depăşit şi am făcut în aşa fel încât ce datorii am avut anul trecut le-am achitat până la sfârşitul anului. Am intrat în 2012 fără datorii restante„, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac.

Preşedintele Consiliului Judeţean a criticat faptul că consilierii judeţeni ai USL nu au înţeles că trebuia asigurat măcar minimum necesar de fonduri pentru intervenţia pe perioada iernii.

Cei de la USL au dat dovadă şi de lipsă de simţ al măsurii şi de lăcomie şi aş spune chiar de ură faţă de proprii cetăţeni. Au făcut în aşa fel încât toate sumele destinate finanţării lucrărilor pentru drumuri judeţene sunt blocate în acest moment şi nu se pot folosi. Înţelegând gravitatea sectorului de operaţiuni pentru intervenţii la drumurile judeţene înzăpezite, am făcut în aşa fel încât faţă de operatorul economic care se ocupă de acest contract ne-am achitat aproape în întregime obligaţiile contractuale pentru celelalte lucrări care se derulează pentru Consiliul Judeţean, pentru a nu crea prea mare disconfort financiar şi pentru a da posibilitatea operatorului economic să poată aştepta ca noi să găsim o soluţie pentru finanţarea acestor lucrări„, a mai spus Ţâbuleac.

DJDP a primit anul acesta un buget de 1,2 milioane lei, buget deja epuizat pe activitatea de deszăpezire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *