Şase maşini cu ajutoare de la Botoşani vor pleca către sinistraţii din Brăila

ajutoare sinistratiAcţiunea de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţii zăpezii s-a încheiat miercuri după amiază, urmând ca joi nu mai puţin de şase camioane să se îndrepte cu donaţiile către Brăila. Sunt maşini între 3,5 şi 7,5 tone care conţin alimente neperisabile. Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, la nivelul judeţului s-au strâns 2200 kg de făină, peste 200 litri ulei, peste 2000 kg de orez, 1800 kg de zahăr, 4000 cutii cu pate, 200kg preparate din carne, peste 1230 de conserve peşte, 1500 kg mălai, 1440 sticle cu apă, peste 1000 de conserve de carne, 560 conserve fasole, 125 kg margarină, 720 kg caşcaval, dulciuri, dar şi alte bunuri. De asemenea, vor fi şi două maşini încărcate cu lemne.

Ministerul Administraţiei a stabilit destinaţia ajutoarelor de la Botoşani şi ne-a repartizat la Brăila. Noi vom preda ajutoarele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Brăila„, a declarat Radu Doruleţ, consilier Instituţia Prefectului.

Prefectul Cristian Roman a ţinut să mulţumească pe această cale tuturor celor care au răspuns apelului de ajutorare a sinistraţilor din sudul ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *