Viceprimarul Ghiorghiţă: Anul acesta vor fi probleme cu salariile profesorilor, din cauza costului pe elev

viceprimarul Florin Ghiorghita
viceprimarul Florin Ghiorghita

Unităţile de învăţământ cu elevi puţini, dar cu profesori mulţi, vor avea probleme anul acesta în ceea ce priveşte asigurarea salariilor. Viceprimarul Florin Ghiorghiţă susţine că vor apărea probleme din punctul de vedere al finanţarii costului per elev, unde sumele alocate pe cost elev nu asigură creditele pentru plata salariilor. Liceele vocaţionale vor fi în primul rând cele care vor avea probleme din acest punct de vedere.

Problemele cele mai mari apar la liceele vocaţionale, cum ar fi Liceul de Artă, unde sunt profesorii sunt plătiţi la plata cu ora şi studiu individual al elevilor. Erau profesori care ridicau şi 70 milioane lei vechi în mână. Acolo vor fi probleme. Dacă îi calculezi câţi elevi are şi îi dai plata pe elev s-ar putea să nu iasă salariile„, a precizat Ghiorghiţă.

Acesta susţine că Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar şi conducerile unităţilor de învăţământ vor trebui să fixeze pe posturi profesori funcţie de numărul de elevi şi nu mai mulţi.

Va trebui să-şi măsoare personalul, să îl recalculeze în funcţie de elevii pe care îl au, în funcţie de clasele şi orele pe care le au, ca să poată să-i plătească. Sunt şcoli care au profesori foarte mulţi şi elevi puţini şi atunci este normal că nu-şi acoperă salariile sau sunt şcoli sau grădiniţe care au elevi foarte mulţi şi profesori destul de puţini„, a adăugat viceprimarul municipiului Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *