Grupul Şcolar „Elie Radu” va sta în şantier şi anul acesta

Şanse reduse ca Grupul Şcolar „Elie Radu” să mai primească bani de la Ministerul Educaţiei pentru reabilitarea clădirii. Daniel Botezatu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că cel mai probabil anul acesta unitate nu va primi acea finanţare cerută, de 400.000 lei, pentru finalizarea lucrărilor începute. Demersuri pentru suplimentarea fondurilor pentru şantierul deschis la Grupul Şcolar “Elie Radu” a făcut şi Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP), însă, din câte se pare, fără prea mare succes.

Acolo trebuie să se facă un studiu foarte clar de fezabilitate şi dacă, în condiţiile actuale, a scăderii continue a numărului de elevi, investiţia mai merită a fi continuată sau nu. Sau dacă va fi continuată, probabil se va găsi o altă destinaţie acestei investiţii„, a spus inspectorul general adjunct al IŞJ.

Dascălii se plâng că în ultimii ani din ce în ce mai puţini elevi aleg să-şi continue studiile liceale la acest liceu, înfiinţat în urmă cu 40 de ani şi asta şi datorită condiţiilor necorespunzătoare în care se desfăşoară procesul instructiv-educativ în această unitate. Lucrările la campusul şcolar au început în 2010, însă au fost sistate din lipsă de fonduri. Suma necesară pentru finalizarea investiţiei se ridică la 400.000 lei. Din cauza lucrărilor începute şi neterminate, activitatea educaţională se desfăşoară din 2009 în internatul şcolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *