Fiscul a terminat banii pentru taxa auto

Directia generala a Finantelor Publice BotosaniNumarul mare de cereri de restituire a taxei auta a facut ca Fiscul sa ramana fara bani pentru aceste plati

Fiscul a ajuns sa nu mai faca fata restituirilor de taxa de prima inmatriculare, dupa ce numarul cererilor depuse in acest sens l-a depasit pe cel al inmatricularilor. Potrivit reglementarilor in vigoare, din taxele de prima inmatriculare incasate trebuie achitate diferentele solicitate de cetatenii care au achitat taxa mai mare calculata dupa vechile prevederi. De la inceputul anului numarul cererilor de restituire l-a depasit cu mult pe cel al taxelor achitate, iar fondurile destinate in acest sens s-au epuizat. Finantistii au explicat ca in medie se achita zilnic cinci taxe de prima inmatriculare si trebuie solutionate sapte dosare de restituire. In situatia in care fondurile se epuizeaza se pot solicita suplimente de la Ministerul Mediului, insa o prima cerere in acest sens nu a fost avizata favorabil.

Legislatia prevede ca restituirea sumelor ce provin din diferentele de taxa achitata si prevederile actuale trebuie solutionate in maxim 45 de zile, ulterior statul fiind pus la plata unor dobanzi de 0,04% pe zi. Deocamdata nu s-a inregistrat o asemenea situatie, insa reprezentantii fiscului sustin ca se va ajunge daca ministerul nu va suplimenta fondurile. La nivel national inmatricularile in prima luna a anului au crescut cu 86% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa la nivelul judetului au stagnat. O explicatie ar fi conditiile meteo din ultima perioada.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *