Consecințele scăderii populației în municipiu: disponibilizări în rândul polițiștilor locali și profesorilor

Politia Locala BotosaniScăderea populației municipiului Botoșani va avea efecte negative în mai multe domenii de activitate. Potrivit datelor provizorii făcute publice de Direcția Județeană de Statistică, populația municipiului Botoșani ar număra 100.000 de persoane față de 115.000 de persoane la recensământul anterior. Dacă cifra va rămâne bătută în cuie, asta va însemna disponibilizări de personal în mai multe instituții de stat. O primă instituție care va avea de suferit va fi Poliția Locală. Aici, ar urma să fie disponibilizați în jur de 15 politisti. Nici în învățământ situația nu va fi mai roz în condițiile în care populația școlară scade, spune viceprimarul Florin Ghiorghiță.

 „Datele finale ale recensământului vor fi făcute în 2013, cu aplicabilitate din 2014. Deci, din 2014 ne vom gândi că o să trebuiască să facem niște concedieri la Poliția Locală, va trebui să reducem și numărul taxiurilor din oraș și probabil vor fi reduceri și în rândul personalului din învățământ. Acesta este rezultatul. Dacă ieșeam 150.000 de locuitori, măream numărul, dar am ieșit 100.000′„, a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

La aceasta data, Politia locala are angajati 115 agenti.

2 thoughts on “Consecințele scăderii populației în municipiu: disponibilizări în rândul polițiștilor locali și profesorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *