Bani insuficienţi pentru profesorii botoşăneni până la sfârşitul anului

Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani
Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani

Cadrele didactice din Botoşani nu au asigurate salariile până la sfârşitul anului. Pentru acest an, în bugetul municipiului Botoşani au fost prinşi aproape 52 milioane lei pentru cheltuielile cu salariile personalului din învăţământ, suma fiind insuficientă. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, sumele alocate pe cost elev nu asigură creditele pentru plata salariilor conform legislaţiei specifice salarizării şi a statelor de funcţii. Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, a declarat că neasigurarea în totalitate a salariilor cadrelor didactice nu reprezintă o noutate.

Pentru angajaţii din învăţământ nu constituie o noutate acest lucru. Totdeauna, de-a lungul anilor, am trecut prin asemenea duşuri reci. Noi am tenţionat cu mult timp în urmă să nu ne trezim în asemenea situaţii, să se suplimenteze bugetul”, a spus Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani.

Aceasta a afirmat că va face demersurile necesare către Instituţia Prefectului, dar şi către Federaţia Educaţiei Naţionale, federaţie la care SIP este afiliat, pentru a solicita suplimentare de fonduri. În cazul în care această problemă nu va fi rezolvată, sindicatul ameninţă cu proteste.

One thought on “Bani insuficienţi pentru profesorii botoşăneni până la sfârşitul anului

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    A cata oara spun asta sindicatele? Parca sunt o moara stricata, in fiecare an plange baba ca nu-s bani si….surpriza, se iau banii pentru tot anul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *