Miercuri vor pleca către sinistraţii din sudul ţării primele ajutoare donate de botoşăneni

ajutoare sinistratiSuferinţele românilor afectaţi de zăpadă nu i-au lăsat indiferenţi pe botoşăneni. Sute de litri de apă, sute de conserve, ulei, zahăr, făină, mălai, orez şi alte alimente neperisabile au fost colectate în numai o zi de la apelul de ajutorare a sinistraţilor, făcut de prefectul judeţului Botoşani. Angajaţii din instituţiile publice s-au mobilizat şi au donat alimente sinistraţilor. Luni, au fost aduse alimente, la centrul deschis la Casa Armatei, de instituţii precum Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Instituţia Prefectului, Direcţia Sanitar Veterinară, precum şi anumeroşi agenţi economici.

ajutoare sinistrati
batrinica care a adus alimente pentru sinistrati

 Şi persoane fizice au venit să ofere din puţinul pe care îl au. O bătrânică de aproape 80 de ani a venit să doneze sinistraţilor şase litri de ulei, şase litri de apă, şase kilograme de zahăr şi tot atâtea de făină, mălai şi orez, dar şi conserve. Ea a mai donat haine şi o pătură.

Prefectul Cristian Roman s-a declarat mulţumit de donaţiile făcute, dat fiind faptul că apelul a fost făcut abia duminică.

Sunt convins că nu o să ne facem de ruşine, aşa cum şi colegii din ţară nu s-au făcut atunci când ne-au ajutat în 2010 şi ori de câte ori a fot nevoie. Fac încă o dată apel la solidaritatea botoşănenilor cu ceilalţi români care se află în momentul de faţă la necaz. Eu am făcut un apel public la toţi care pot ajuta. Am înţeles că au sunat primari, directori, şefi de instituţii publice. Este o acţiune benevolă„, a spus prefectul Cristian Roman.

ajutoare sinistratiPrimul convoi cu ajutoare va pleca spre sud cel mai probabil miercuri. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că nu s-a stabilit unde vor fi duse alimentele, acest lucru urmând să fie stabilit de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Ţinând cont de faptul că astăzi (luni), la ora 12,00, s-a închis DN 2, de la Bucureşti până la Bacău- E85, cred că marţi la amiază, atunci când expiră şi codul portocaliu pentru judeţele din sudul ţării, se pot încărca primele maşini. Marţi se vor încărca primele maşini şi miercuri vom organiza un convoi„, a spus prefectul.

Centrul, care a fost deschis duminică, va fi funcţionat 24 din 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *