Poliţist din Botoşani declarat inapt la 26 de ani, după un accident de motocicletă

 Un tânăr din Botosani, care era angajat în cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a fost nevoit să renunţe la uniformă după ce, din cauza unui teribil accident de motocicletă, a fost declarat inapt medical. Tânărul de 26 de ani revenise în poliţie la aproximativ un an de la accident, după ce luni de zile viaţa sa a atârnat de un fir de aţă, însă, din păcate, starea sa de sănătate era una departe de cea optimă muncii în poliţie. Aşa se face că, după ce a picat un test, acesta şi-a dat seama că nu mai poate continua, acceptând ideea că nu mai este apt pentru munca de poliţie.

 Accidentat de un şofer de 21 de ani, fără permis de conducere

În august 2010, agentul de poliţie Ilie Bogdan Bârlădeanu, atunci în vârstă de 25 de ani, venea de la Botoşani, unde îşi are domiciliul, şi se îndrepta spre locul de muncă, Poliţia Suceava. Tânărul conducea o motocicletă Honda, iar cumplitul accident s-a petrecut pe raza comunei Dumbrăveni.
Conform anchetei poliţiei, motociclistul a intrat într-o depăşire pe linie continuă, şoferul maşinii din faţă, un Volvo, făcând şi el o manevră la fel de imprudentă, viraj brusc stânga, spre o benzinărie.       

La volanul autoturismului Volvo se afla un localnic din Dumbrăveni, Viorel Raţă, în vârstă de 21 de ani, care nu are permis de conducere. Mai mult, autoturismul era înmatriculat în Anglia şi nu avea asigurare pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.

 Medicii îi dădeau şanse mici de supravieţuire

Deşi avea cască de protecţie, tânărul subofiţer a fost rănit extrem de grav. Cu răni la torace şi abdomen, dar mai ales cu leziuni foarte grave la cap, poliţistul a fost dus cu un elicopter al Ministerului de Interne la Spitalul Militar Central, unde avea să rămână internat câteva luni de zile.
Din cauza multiplelor leziuni de pe creier, medicii i-au dat la început şanse mici de supravieţuire. Tânărul poliţist a reuşit totuşi să-şi revină, însă doar parţial.
El a fost declarat inapt medical la finele anului trecut, de către Comisia de expertiză medico-militară a Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Din ce ştiu colegii săi de la Suceava, Ilie Bogdan Bârlădeanu urma să plece în străinătate, acolo unde se află mama sa.

 Motocicleta, marea dragoste care l-a nenorocit

Înainte de teribilul accident, subofiţerul era cunoscut ca un împătimit al motociclismului, participând şi la concursuri la care a ocupat locuri pe podium.

În ceea ce-l priveşte pe Viorel Raţă, autorul accidentului, acesta a fost trimis în judecată, dosarul său fiind pe rolul Judecătoriei Suceava.
Deşi culpa accidentului a fost una comună, Viorel Raţă se face vinovat de faptul că s-a urcat la volan fără a avea permis
de conducere.
El este judecat pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă din culpă.  
                                                                                                                   Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *