Bolnavi puşi la plată de necunoaşterea drepturilor

bolnavi in spitalSpitalul Judeţean nu a decontat, anul trecut, nicio reţeţă bolnavilor internaţi, deşi ei beneficiaza de acest drept. Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că nu au fost cereri de decontare a reţetelor bolnavilor internaţi, însă realitatea este aceea că pacienţii internaţi în spital nu-şi cunosc drepturile.

Anul trecut, bolnavii de la Spitalul Judeţean au fost nevoiţi să bage mâna în buzunare pentru a cumpăra medicamentele pe care spitalul nu le-a avut în farmacie.  Deşi există o lege prin care bolnavii care îşi cumpără medicamente sau efectuează investigaţii paraclinice pe cale le plătesc în perioada spitalizării au dreptul să ceară banii înapoi, actul normativ nu are nici o aplicabilitate. Practic, până acum nici un pacient nu şi-a putut recupera banii cheltuiţi în spital pentru tratament.

Managerul Spitalului Judeţean, medicul Ovidiu Mimor, a declarat că toate reţetele bolnavilor înaintate spre decontare conducerii au fost rezolvate, după care s-a contrazis de unul singur şi a spus că anul trecut nu a fost nicio solicitare în acest sens.

Câte reţete au fost înaintate spre direcţie, toate au fost rezolvate. Deci… niciuna nu a fost înaintată. Eu nu am primit nicio reţetă spre decontare„, a spus Ovidiu Mimor.

Bolnavii cărora li se dă reţetă, pe perioada internării, spre a fi cumpărată, poate să solicite conducerii, la externare, decontarea contravalorii acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *