Primarul Cătălin Flutur: Domnilor consilieri care aveţi într-un fel puterea de a influenţa decizia politică la Consiliul Judeţean, să vă gândiţi la muncipiul Botoşani

primarul Catalin Flutur si viceprimarul Catalin Alexa la CLPrimarul Cătălin Flutur consideră că bugetul municipiului Botoşani pe anul în curs este mai bun decât cel de anul trecut, în ciuda criticilor formulate de consilierii locali ai PSD. El spune că acesta va suporta rectificări pe parcursul anului şi că mai mult ca sigur rectificările vor fi pozitive. Flutur a declarat în plenul şedinţei de Consiliu Local că şi-ar dori ca, consilierii locali din opoziţie, să intervină pe lângă liderii celor două partide, din PSD şi PNL, şi să spună că municipiul Botoşani a fost neîndreptăţit la împărţirea bugetului prin Consiliul Judeţean.

Nu este un buget optimist, ci unul realist, care va suferi o serie de transformări şi rectificări pozitive. Dacă sunt oraşe în Moldova cu un buget mai mare decât al Botoşaniului, probabil că în acele oraşe taxele şi impozitele sunt mai mari. De acolo se adună bani la buget: din taxe şi impozite. De fiecare dată am căutat să fie mici şi am spus că sunt cele mai mici din ţară, pentru că Botoşaniul este un oraş sărac şi nu ar trebui să punem taxe şui impozite mari. Vrem taxe şi impozite mici sau vrem taxe şi impozite mari ca să fie şi bugetul mai mare, ca să avem de unde cheltui„, a spus primarul Cătălin Flutur.

Acesta a ţinut să precizeze că în fiecare an municipalitatea a alocat fonduri pentru acele asociaţii culturale şi sportive, chiar dacă au existat şi nemulţumiri cu privire la acest aspect. Primarul a adăugat că bugetul din acest an este unul serios şi foarte bun şi ar fi şi mai bun dacă sursele de venit la buget erau completate cu sumele reale de care municipiul Botoşani are nevoie. El a făcut aici referire la bugetul alocat prin Hotărârea de Consiliu Judeţean, hotărâre care a fost atacată în instanţă de Instituţia Prefectului, suma repartizată prin această hotărâre nefiind luată în calcul la alcătuirea bugetului.

„Noi am cerut 92 milioane, am spus să ne dea vreo 70 milioane lei şi cu 30 milioane ne mulţumeam, ca anul trecut. Să ne gândim cum arăta bugetul cu suma corectă acordată municipiului Botoşani din acel 20% de la Consiliul Judeţean. Acest buget ar fi fost mult mai bun şi am fi acoperit mult mai multe probleme şi aveam bani ca să acoperim până la capăt o serie de cheltuieli. Mi-aş dori, domnilor consilieri care aveţi puterea de a influenţa în vreun fel decizia politică de la Consiliul Judeţean, să vă gândiţi la municipiul Botoşani şi cel puţin declarativ, dumneavoastră, să ieşiţi şi să spuneţi că municipiul a fost neîndreptăţit, că eu, ca şi consilier de nu ştiu care culoare, cer să se dea bani municipiului Botoşani„, a mai spus Flutur.

2 thoughts on “Primarul Cătălin Flutur: Domnilor consilieri care aveţi într-un fel puterea de a influenţa decizia politică la Consiliul Judeţean, să vă gândiţi la muncipiul Botoşani

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Pai ei nu se gandesc deloc la judet. Se gandesc numai la propriile interese. HOTILOR!

  2. D ..L Flutur,anul asta vei debarca de la putere,asa spun astrele ,astrele spun deasemenea caati furat prea mult si e timpul sa dati socoteala magistratilor,sa e viata cu urcusuri si coborasuri,altfel ajungeti ca raposatul PARANOICI,si avizi dupa putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *