Bugetul municipiului Botoşani a fost aprobat fără votul consilierilor PSD

consilierul local Ovidiu Portariuc
consilierul local Ovidiu Portariuc

Bugetul municipiului Botoşani a fost aprobat în şedinţa de vineri, în ciuda voturilor împotrivă date de consilierii locali ai PSD.

Bugetul a fost contestat de social-democraţii Ovidiu Portariuc, Simion Drelciuc şi Gheorghe Vâzdoagă. Consilierul Ovidiu Portariuc a ţinut să atragă atenţia în plenul şedinţei că documentele care apar pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local sunt primite cu întârziere, astfel că ele nu pot fi analizate serios.

Acesta a precizat că proiectul bugetului municipalităţii este deficient în primul rând prin lipsa detalierii pe capitole de cheltuieli.

„Se întâmplă ca 10-20% din buget să fie inclus la capitolul şi <alte cheltuieli>, dar din moment ce jumătate din buget apare trecut la capitolul <alte cheltuieli>, îmi ridică anumite semne de întrebare. Apoi, cred că este un buget prea optimist, ca să nu spun nerealist, ţinând cont de situaţia economică atât la nivelul municipiului Botoşani, cât şi la nivel naţional, de ce nu şi internaţional. Cred că acest buget este expresia declinului economic de aproape trei ani din municipiul Botoşani. M-am uitat pe nişte cifre şi am văzut că Botoşaniul este, conform recensământului, al treilea oraş ca mărime din Moldova, dar este pe penultimele locuri la capitolul venituri„, a spus Ovidiu Portariuc.

Şi consilierul local al PSD Simion Drelciuc a avut unele nemulţumiri vizavi de proiecţia bugetului. Acesta a acuzat faptul că sunt acordaţi prea mulţi bani pentru asociaţiile sportive şi culturale. Bugetul municipiului, în valoare de peste 149 milioane lei, a fost aprobat în cele din urmă, cei care au votat împotrivă fiind consilierii municipali PSD, Gheorghe Vâzdoagă, Ovidiu Portariuc, Ana Bărculeţ, Miluţă Timofti, Simion Drelciuc. Liberalul Gabriel Cârlan s-a abţinut.

One thought on “Bugetul municipiului Botoşani a fost aprobat fără votul consilierilor PSD

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ce se mai zgarie astia din PSD cand nu iese cum vor ei. Nici nu sperati la mai mult ca oricum nu veti obtine, milogilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *