113 intervenţii ale pompierilor şi lucrătorilor de la Ambulanţă în ultimele 24 de ore

ambulanta SMURDÎn ultimele 24 de ore, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au fost solicitate să intervină în 14 situaţii de urgenţă (4 incendii, 8 cazuri medicale şi 2 alte intervenţii). Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut 99 de intervenţii, dintre care 6 pentru transportul persoanelor fără adăpost la unităţile medicale sau centrele de asistenţă socială).

 Incendii provocate din neglijenţă

 Joi, 9 februarie 2012, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a 4 incendii izbucnite la locuinţele unor cetăţeni din Botoşani, satul Mândreşti (comuna Vlădeni) şi Blândeşti. Trei dintre incendii au fost provocate de coşurile de fum necurăţate de funingine sau neprotejate termic faţă de materiale combustibile, iar unul de o oală uitată pe aragazul în funcţiune. Pompierii au intervenit prompt,  fiind salvate bunuri materiale în valoare de peste 200.000 lei.

 Bucătărie incendiată de o oală cu mâncare uitată pe aragaz

Un incendiu izbucnit joi seară, într-un apartament situat într-un bloc de pe strada Viilor din municipiul Botoşani, a fost stins de pompieri înainte de a se solda cu pagube materiale însemnate.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost sesizat puţin după ora 22.00, că iese fum din apartamentul Mariei V., situat la parterul blocului.

Ajunşi la faţa locului, salvatorii au fost nevoiţi să forţeze uşa de la intrarea în apartament. Intraţi în locuinţă, pompierii au constatat că incendiul se manifesta în bucătărie. Ardeau o oală cu mâncare uitată pe aragazul aflat în funcţiune, o perdea şi un prosop. Proprietara, în vârstă de 54 de ani, a fost găsită în pat, fiind uşor intoxicată cu fum. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la un echipaj aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, însă a refuzat să fie transportată la spital. Incendiul a fost stins în câteva minute, fiind salvate bunuri materiale în valoare de 100.000 lei.

I.S.U. Botoşani recomandă botoşănenilor să supravegheze pe timpul funcţionării aparatele de pregătire a hranei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *