Deputatul Cătălin Buhăianu: Absenţa parlamentarilor PSD, PNL şi PC din Parlament nu este nimic altceva decât un chiul ordinar!

Deputatul Catalin Buhaianu
Deputatul Catalin Buhaianu

Deputatul Catalin Buhaianu condamna ferm asa-zisa “greva” a parlamentarilor din opozitie care refuza sa isi exercite obligatiile de alesi ai cetatenilor Romaniei, se precizează într-un comunicat de presă.

Deputatul botosanean Catalin Buhaianu a condamnat lipsa oricarei intentii de dialog din partea parlamentarilor din opozitie acuzandu-i pe acestia de incalcarea atat a obligatiilor mandatului de parlamentar, cat si de ignorarea regulamentelor de functionare a Parlamentului Romaniei. “Unii colegi de-ai mei au incercat prea elegant sa caracterizeze asa-zisa greva parlamentara a opozitiei ca o “greva de lux”. Absenta parlamentarilor PSD, PNL si PC din Parlament nu este nimic altceva decat un chiul ordinar! Este in primul rand batjocorirea cetatenilor care le-au dat incredere si i-au votat. Ei sunt trimisi de oameni sa ii reprezinte in Parlamentul Romaniei. Asta este singura lor obligatie: sa vina in Parlament si sa spuna punctul de vedere al celor care i-au votat! Asta nu e greva, este un chiul ordinar pe banii si increderea oamenilor!” a afirmat deputatul botosanean.

 Catalin Buhaianu a tinut sa explice de ce prezenta parlamentarilor din opozitie este obligatorie la audierea si votarea (pro sau contra) noului guvern al Romaniei. Aceasta incercare de blocare a desfasurarii procedurii de investitura a unui nou guvern incalca prevederile art.9 din Legea nr.96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor: „Principiul interesului national: Deputatii si senatorii au indatorirea de a actiona in interesul intregii natiuni si al locuitorilor din circumscriptiile electorale pe care le reprezinta”.

Incalcarea articolelor mai sus mentionate din Legea nr.96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor, a prevederilor regulamentare si a art.103 din Constitutia Romaniei de catre parlamentarii opozitiei obliga reprezentantii majoritatii parlamentare sa puna mai presus interesul national, continuand procedura constitutionala de investitura, chiar daca, in anumite cazuri, nu s-au putut respecta prevederile ar.12 din Regulamentul sedintelor comune

Desi este adevarat ca art.12 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului prevede faptul ca pentru sedintele comune ale comisiilor permanente este necesara prezenta a cel putin jumatate plus unu atat din numarul deputatilor, cat si din numarul senatorilor care le compun, trebuie aratat faptul ca in toate regulamentele parlamentare se prevede si faptul ca prezenta deputatilor si senatorilor la lucrarile Parlamentului este obligatorie.

 Astfel, art.51 alin.(2) din Regulamentul Camerei Deputatilor precizeaza ca participarea deputatilor la sedintele comisiilor este obligatorie. Conform art.141 alin.(1) deputatii sunt obligati sa participe la sedintele Camerei.

 Art.60 alin.(1) din Regulamentul Senatului obliga la inlocuirea de drept al senatorului care lipseste nemotivat la trei sedinte ale unei comisii speciale, iar ar.118 alin.(1) obliga senatorii sa participe la lucrarile Senatului.

 Art.21 alin.(1) din Regulamentul sedintelor comune precizeaza: „Deputatii si senatorii sunt obligati sa fie prezenti la lucrarile sedintei comune si sa se inscrie pe lista de prezenta, tinuta de secretari”.

Mai mult decat atat, sunt incalcate si prevederile ar.29 alin.(1) din Legea nr.96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor: „Participarea la lucrarile Camerei din care fac parte reprezinta pentru deputati si senatori o obligatie legala, morala si regulamentara”.

 Prin greva parlamentara, reprezentantii opozitiei incalca prevederile art.10  alin.(1) din Legea nr.96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor care reglementeaza principiului legalitatii si al bunei credinte: „Deputatii si senatorii, in calitatea lor de reprezentanti alesi ai poporului roman, isi indeplinesc indatoririle si isi exercita drepturile in conformitate cu Constitutia, legile tarii si regulamentele Camerei Deputatilor si Senatului, pe toata durata mandatului pe care il detin.”

Boicotarea procedurii audierilor candidatilor pentru Guvernul Romaniei incalca prevederile art.103 alin.(2) din Constitutia Romaniei care instituie obligatia ca in termen de 10 zile de la desemnarea candidatului pentru functia de prim ministru trebuie sa aiba loc votul de incredere al Parlamentului pentru lista Guvernului.

Aceasta incercare de blocare a desfasurarii procedurii de investitura a unui nou guvern incalca prevederile art.9 din Legea nr.96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor: „Principiul interesului national: Deputatii si senatorii au indatorirea de a actiona in interesul intregii natiuni si al locuitorilor din circumscriptiile electorale pe care le reprezinta”.

 Incalcarea articolelor mai sus mentionate din Legea nr.96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor, a prevederilor regulamentare si a art.103 din Constitutia Romaniei de catre parlamentarii opozitiei obliga reprezentantii majoritatii parlamentare sa puna mai presus interesul national, continuand procedura constitutionala de investitura, chiar daca, in anumite cazuri, nu s-au putut respecta prevederile ar.12 din Regulamentul sedintelor comune, se mai spune în comunicatul de presă.

5 thoughts on “Deputatul Cătălin Buhăianu: Absenţa parlamentarilor PSD, PNL şi PC din Parlament nu este nimic altceva decât un chiul ordinar!

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Si se mai plang ca nu le este bine dar cu prezenta din Parlament nu se chinuie.Rusine!

  2. D-le Buhaianu,cand a-ti votat taierile de salarii,pensii,alocatii,ajutoare sociale,ce a-ti gandit ca fericiti pe cei ce v-au votat.Oare nu va este rusine sa m-ai iesiti cu fel de fel de bazaconii de declaratii ? De ce nu va ascundeti undeva,macar de ochii lumii,la cat rau a-ti facut celor ce v-au votat ?

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Pai USL-istilor nu le convine nimic, atata timp cat nu sunt ei la putere. De ce sa se complice ei sa mearga la vot cand puteau sta frumos in pat, ori si mai bine, pe vreo plaja in strainatate. Au „chiulit” ca de fiecare data cand e vorba de ceva important in favoarea romanilor.

  4. @Eminecu: S-a facut din tantar armasar. Au taiat pensiile si salariile celor care aveau prea multi bani. Daca nu se facea acest lucru, ajungeam in situatia Greciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *