Exclusiv! Bunicii şi socrii noului premier sunt din Botoşani

Ungureanu Mihai RazvanNoul premier al României, Răzvan Mihai Ungureanu, care a fost validat, joi, în plenul Parlamentului României, are origini din Botoşani.  Bunicii noului prim-ministru sunt din judeţul Botoşani. De asemenea, din Botoşani sunt şi socrii acestuia.

De altfel, Răzvan Mihai Ungureanu a şi venit foarte des la Botoşani în perioada copilăriei şi tinereţii sale.

Bunicii noului prim-ministru, Lucica  Cricleviţ şi Haralambie Ungureanu,  sunt din localităţile Vlăsineşti şi, respectiv, Vlădeni- Corlăteni. Atât unul, cât şi celălalt au fost cadre didactice la şcoala din comuna Drăguşeni. Cei doi i-au dat viaţă lui Ştefan Ungureanu, tatăl lui Răzvan Mihai. Ştefan Ungureanu s-a mutat la Iaşi, unde a fost şi profesor universitar, dar şi viceprimar al Iaşiului, în perioada 1996-2004.

Bunicii premierului ales au murit, însă unchii acestuia încă mai trăiesc la Vlăsineşti. Aceştia îşi aduc aminte de nepotul lor şi, în acelaşi timp, se bucură pentru performanţa acestuia de a ajunge la rangul de prim-ministru.

De mult, în tinereţe, venea acasă, la bunici. Venea împreună cu sora lui, Cocuţa”, povesteşte unchiul premierului, Alexandru Cricleviţ.

Din Corlăteni sunt şi părinţii soţiei sale, Daniela Ungureanu, care este medic la Institutul Clinic din Fundeni. Socrii, Valerica şi Gheorghe Avasilichioaie, sunt stabiliţi în Iaşi, însă deţin încă o gospodărie frumoasă în centrul comunei Corlăteni, la care se întorc foarte des. Răzvan Mihai Ungureanu şi soţia sa vine periodic la casa din Corlăteni.

Prin 97- 98, când eram primar, am avut o discuţie lungă cu el. Venea mai des pe aici. Socrii au casă şi vin în permanenţă aici. Sunt buni gospodari”, a declarat fostul primar din Corlăteni, Constantin Gavril.

4 thoughts on “Exclusiv! Bunicii şi socrii noului premier sunt din Botoşani

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Şi Vreme ăla de a fost mare ministru era din Păltiniş,şi cu ce a ajutat Botoşaniul?

    1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
      No ma; noi santem di la nitoc undi cerbi apa-n tioc si galustili pi foc, sa faci maliga cat nuca si-o pazasc doisprazeci cu maciuca,.cam di pi acolo s-o abatut si marili nostru prisadinti di judet asa zas tabulteac , numa ca el ai di la crasnaleuca undi maliga o pazasc cu leuca si ari- n capul vidat numa samburi di bostan,pi afara portocaliu,interiorul brumariu.

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Botosanean de`al nostru! Asta nu mai conteaza. .ceea ce conteaza e ca a ajuns acolo si stim cu totii ca e capabil sa faca multe pentru aceasta tara !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *