Statistici îngrijorătoare: Mii de botoşăneni apar în evidenţa medicilor cu boli cronice şi cancer

bolnavi in spitalMii de botoşăneni sunt în evidenţele medicilor de familie ca suferind de diverse boli. Mai mult, anul trecut sute de botoşăneni au fost depistaţi cu diferite forme de cancer.  Statisticile Direcţiei de Sănătate Publică mai arată faptul că botoşănenii sunt decimaţi de infarcte, hipertensiune, cardiopatie sau alte boli cerebrovasculare, in fiecare zi, aproape zece persoane din judeţ murind din cauza acestora.

Astfel, în evidenţele medicilor există peste 8600 de botoşăneni cu diabet zaharat, aproape 9000 cu boli pulmonare cronice, peste 20.000 cu cardiopatie ischemică şi nu mai puţin de 42.000 cu boli hipertensive. Numărul botoşănenilor cu boli cardiovasculare depăşeşte 3000, în timp ce a celor cu ciroză hepatică trece peste 8000. De asemenea, în evidenţele DSP există peste 6800 de cazuri de tumori maligne, peste 6000 de botoşăneni cu boli ulceroase şi alte peste 6000 de cazuri de tulburări mintale.

Şi cazurile noi de cancer sunt mai numeroase ca în anii precedenţi,. Potrivit statisticilor, anul trecut au fost depistate peste 100 de cazuri noi de cancer de col uterin şi cam tot atâtea cazuri de cancer la sân. De asemenea, peste 50 de cazuri noi au fost cu cancer de piele şi alte peste 60 de cazuri de cancer la stomac. De asemenea, aproape 100 de botoşăneni au fost diagnosticaţi anul trecut de cancer la prostată şi alţi aproape 200 cu cancer bronhopulmonar. Anul trecut, de exemplu, figurau în evidenţele medicilor peste 6800 de bolnavi de cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *