Primarul din Mihai Eminescu amână procesul pentru a angaja avocat

Verginel Gireada, primar Mihai Eminescu
Verginel Gireada, primar Mihai Eminescu

Primarul din comuna Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a cerut, marţi, amânarea procesului în care se judecă recursul său la condamnarea la la doi ani de închisoare dispusă de Judecătoria Baia Mare. Procesul are loc la Curtea de Apel Cluj, iar Gireadă a cerut un nou termen pentru a-şi angaja avocat. Se pare că Gireadă va beneficia la Cluj de serviciile fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Cristian Popovici. Un nou termen este programat pentru 6 martie.

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, potrivit unei hotărâri adoptate de Judecătoria Baia Mare. El a fost judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, după ce a modificat titlul de proprietate a unui localnic. El şi fostul secretar al comunei, Mircea Onofrei, au fost daţi în judecată de Zorel Chiriac, care s-a plâns că titlul de proprietate i-a fost modificat nejustificat şi că terenul pe care îl deţinea a ajuns în proprietatea primarului.

Procesul a început la Botoşani, dar Verginel Gireadă a cerut strămutarea lui la o altă instanţă, astfel încât acesta s-a judecat la Baia Mare.

Dosarul înregistrat pe 26 mai 2010 a fost soluţionat miercuri, iar Gireadă a primit doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani.

Verginel Gireadă: Tot ce a urmărit instanţa a fost ca eu să nu mai pot candida

One thought on “Primarul din Mihai Eminescu amână procesul pentru a angaja avocat

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    doar atat pentru un infractor de notorietate? merita pe putin 10 ani acest ticalos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *