Poliţiştii au ridicat de pe străzi 14 persoane fără adăpost

persoane fara adapostÎn urma avertizărilor meteorologice din perioada 1-7 februarie 2012, privind temperaturile extrem de scăzute, mai ales pe timpul nopţii, poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică au continuat să acţioneze pentru depistarea persoanelor fără adăpost şi prevenirea riscului de vătămare sau deces prin hipotermie a acestora. În municipiul Botoşani, cât şi în alte localităţi din judeţ, poliţiştii au  depistat 14 persoane aflate în situaţii de risc.

În cazul unora dintre persoane s-a impus solicitarea intervenţiei ambulanţei, fiind preluate pentru acordarea de îngrijiri medicale şi internarea în unităţi spitaliceşti.

Astfel, în zilele de  2 şi 3 februafrie 2012, în municipiul Botoşani au fost depistaţi în zonele Parcul Tineretului, Piaţa Centrală şi Parcul Mihai Eminescu, P. OVIDIU GHEORGHE de 33 ani, O. BRÂNDUȘA de 32 ani şi I. VASILE de 41 ani, toţi din municipiul Botoşani şi A. CONSTANTIN de 35 ani, din oraşul Bucecea.

De asemenea, în data de 02.02.2012, poliţiştii Secției Rurale Hlipiceni l-au depistat pe B. PAULICĂ din localitatea Răuseni, care se afla căzut pe DJ 282, în apropierea locuintei sale. Întrucât poliţiştii au constatat că starea psiho-fizică a bărbatului, cât şi condiţiile improprii din locuinţă (fără încălzire) l-ar fi expus pe acesta unei situaţii de risc, a fost solicitată intervenţia unui echipaj SMURD care l-a preluat şi transportat la Spitalul de Psihiatrie Botoșani.

Totodată, pe raza comunelor Curtești, Lozna, Călăraşi, Hlipiceni, Răuseni şi în municipiul Botoşani, alte 9 persoane au fost depistate în imobile dezafectate, staţii de transport în comun sau în zonele containerelor pentru colectarea deşeurilor. Acestea au fost preluate de echipaje ale Serviciului

Judeţean de Ambulanţă sau SMURD şi conduse în adăposturi specializate din municipiile Botoşani şi Dorohoi.

În perioada următoare, ofiţerii şi agenţii IPJ Botoşani rămân angrenaţi în acţiunile de salvare şi sprijin pentru cetăţeni, alături de celelalte structuri teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, până când codurile de atenţionare meteo vor fi ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *