Mihai Răzvan Ungureanu, noul premier desemnat

Ungureanu Mihai RazvanŞeful Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost desemnat premier de preşedintele Traian Băsescu în această seară. Istoric de profesie, Ungureanu a fost ministru de Externe în Guvernul Tăriceanu, de unde a fost dat afară, informează Realitatea TV.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu:

În cursul zilei de astăzi am avut consultări cu toate partidele parlamentare pentru formarea unui nou guvern. Încă din luna decembrie am avut discuţii cu premierul Emil Boc cu privire la depunerea mandatului. Decizia a fost amânată din motive de interes naţional. În decembrie ar fi fost foarte greu să avem o majoritate parlamentară sigură, în ianuarie a fost vacanţă parlamentară, iar apoi obiectivul a fost trecerea întâlnirii cu FMI. Era extrem de important să facem această evaluare. Vă aduceţi aminte că la un moment dat am făcut o declaraţie politică că am cerut Fondului să nu-şi amâne misiunea de evaluare. Este o operaţiune firească pentru un guvern în timp de criză. E vorba de nevoia de a încerca credibilizarea Guvernului. Azi s-au descris două abordări: formaţiunile din actuala Coaliţie au optat pentru menţinerea Coaliţiei şi pentru desemnarea unui premier şi abordarea PSD-PNL-PC prin cei trei lideri care au solicitat demisia Guvernului, demisia preşedintelui, alegeri anticipate.

Vreau să înţelegeţi un lucru fundamental: orice instabilitate a României generează dificultăţi legate de finanţarea statului român: finanţarea creditelor scadente şi doi. finanţarea deficitului. Mi s-a părut imposibil împingerea ţării într-o stare de instabiilitate: să mă fac că desemnez guverne, să ştiu că vor cădea şi apoi să dizolv Parlamentul.

7 thoughts on “Mihai Răzvan Ungureanu, noul premier desemnat

  1. Dar nu spune de adevaratul motiv al vizitei FMI in Romania : adica finalizarea ultimelor privatizari !!!

    Daca creste gazul sa creasca toata si noi sa plecam care incotro !

    Sa traiti bine !!!

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Felicitari pentru functia obtinuta si mult succes in continuare. Speram sa fiti acceptat, chiar daca se vor gasi cativa sa va manance, de genul celor din USL.

  3. Din punctul meu de vedere este o alegere foarte buna, este tanar, are idei inovatoare si vrea sa faca ceva pentru acest popor.

  4. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ma bucur pentru alegerea facuta este si tanar cu puterea de a face multe pentru aceasta tara!

  5. Am scapat de rechinii comunisti. Aceasta era cea mai buna solutie, un premier tanar care se gandeste la viitorul noilor generatii.

  6. O alegera buna. Un om capabil, care nu face parte din generatia comunista. Sunt sigur ca solutiile lui vor scoate tara din impas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *