Aproape 60 de paturi reduse anul acesta în spitalele botoşănene

Rodica Hutuleac, presedintele CAS Botosani
Rodica Hutuleac, presedintele CAS Botosani

Spitalele botoşănene au asigurată finanţarea până în luna octombrie. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a semnat cu furnizorii de servicii medicale noile contracte, iar la nivelul spitalelor media lunară a serviciilor contractate este identică cu cea din anul trecut. Astfel, dacă anul trecut media lunară a internărilor continue la Spitalul Judeţean s-a situat în jurul a 2190 de cazuri, anul acesta sunt decontate în medie câte 2170 de cazuri. Reprezentanţii CAS Botoşani spun că numărul de internări nu ar trebui depăşit la Spitalul Judeţean, faţă de cel stabilit prin contract, în condiţiile în care a crescut numărul internărilor de zi, iar numărul paturilor a fost redus la înceăutul acestui an. Este vorba de 56 de paturi reduse în spitalele botoşănene, cele mai multe fiind la Spitalul Judeţean.

Noi am făcut contractarea la spitale asigurând media lunară. Ca să venim în sprijinul celor de la Spitalul Judeţean, am mărit ca sumă cu 5% spitalizarea de zi, iar acum, faţă de media lunară de anul trecut, au cu 70 de cazuri mai mult spitalizare de zi. Însă, anul acesta s-au redus şi paturile. Problema este alta. Ei nu se încadrează în suma finanţată de Casă, întrucât au în structura organizatorică mai multe paturi faţă de ceea ce finanţează casa. Cu aceste paturi, managerii spitalelor trebuie să ia nişte decizii şi să găsească altă sursă de finanţare, pentru că au angajat personal inclusiv pe paturile care nu sunt finanţate„, a precizat Rodica Huţuleac, şefa CAS Botoşani.

Anul trecut, în sistemul sanitar botoşănean au fost reduse alte peste 50 de paturi din spitale.

One thought on “Aproape 60 de paturi reduse anul acesta în spitalele botoşănene

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    ce tot dati individa asta portocalie? nu stie decat bani si reduceri. o boca , o sa reduca pina ce va inchide spitalul . datii mai repede afara pe toti hotii potocalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *