Cadrele didactice din Botoşani nu vor grevă

Cele două sindicate din învăţământ şi-au consultat membrii cu privire la declanşarea unei greve generale în învăţământ, însă procentul celor care au aderat la această formă de protest este destul de mic. Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, a declarat că procentul cadrelor didactice care au spus „Da” grevei în învăţământ s-a situat în jurul a 20%, în timp ce la Liga Sindicatelor din Învăţământ procentul celor care s-au pronunţat pentru grevă depăşeşte cu puţin 50%. Dat fiind faptul că procentul greviştilor de la cele două sindicate este insuficient, la nivelul judeţului nu va fi organizată grevă. Aceasta avea ca dată probabilă de declanşare 5 februarie.

Oamenii nu vor grevă pentru că şi aşa salariile sunt mici. Dacă ar mai sta în grevă, nu ar mai avea cu ce să-şi plătească ratele la bănci şi dările„, a spus Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani.

Reprezentanţii celor două sindicate spun că vor organiza la nivel local alte forme de protest.

Cu acest procentaj nu putem declanşa grevă generală, pentru că participarea ar fi redusă şi nu ar mai avea impactul dorit. Vom vedea ce alte forme de protest am mai putea organiza la nivel local„, a precizat Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *