Întâlniri între reprezentanţii Inspecţiei Sociale şi primării pentru a dezbate modificările legislative în domeniul asistenţei sociale

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani a demarat o campanie de îndrumare şi sprijin pentru unităţile administrativ teritoriale, cât şi pentru beneficiarii ajutoarelor sociale, în vederea implementării Legii asistenţei sociale. Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoşani, a declarat că în acest sens vor fi organizate întâlniri cu reprezentanţi ai primăriilor din judeţ, cu scopul de a fi prezentate şi dezbătute toate modificările legislative în domeniul asistenţei sociale.

Inspecţia socială va avea un obiectiv din punct de vedere al calităţii inspecţiei şi nu al cantităţii, nu cât mai multe amenzi sau cât mai multe verificări. Avem întâlniri cu câte cinci primării zilnic, reprezentanţi, secretari de primării, cei care lucrează direct cu dosarele beneficiarilor de ajutoare sociale, cu care discutăm toate modificările legislative. Aceste unităţi vor avea parte mai întâi de îndrumare şi abia apoi de control şi sancţiuni„, a spus Tocariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *