Foc la Şcoala din Cerchejeni

incendiu scoala Cerchejeni - Blandesti Un incendiu de mari dimensiuni a distrus, vineri, în totalitate, acoperişul Şcolii generale din localitatea Cerchejeni. În momentul incendiului, în şcoală nu se afla niciun elev, pe motiv că în această unitate cursurile au fost suspendate pe motive de frig.

Se pare că incendiul a fost declanşat de la o sobă de la dispensarul aflat perete în perete cu şcoala.

În incendiu au ars peste 400 de metri pătraţi de acoperiş. Mobilierul din sălile de curs a fost salvate de localnici şi pompieri.

La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperişul şcolii, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la bunurile din interior. Întrucât arderea era întreţinută de materialele combustibile din care era construit planşeul, dar şi acoperişul clădirii s-a solicitat suplimentarea forţelor cu încă o autospecială cu apă şi spumă şi o autospecială de salvare şi lucru la înălţime„, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Siutuaţii de Urgenţă, Dorina Lupu.

În acel spaţiu funcţiona un dispensar şi o farmacie, care şi-au încheiat programul înaintea izbucnirii incendiului.

incendiu scoala Cerchejeni - Blandesti Acoperişul tocmai fusese înlocuit. Şcoala a avut acoperiş de azbociment, iar Primăria Blândeşti a finanţat, recent, lucrările de înlocuire a acestuia cu tablă. Şcoala nu era asigurată.

Pompierii au intervenit cu trei maşini pentru stingerea incendiului. Localnicii şi membrii Serviciului de voluntari au sărit şi ei în ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *