Liderul PNL, Florin Ţurcanu: Modern Calor forţează instituţiile publice să renunţe la gaz şi să se rebranşeze la sistemul centralizat

Florin Turcanu, Gheorghe Sorescu si Catalina Lupascu PNLLiderul PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, acuză reprezentanţii Modern Calor că forţează instituţiile publice, în special şcolile, să renunţe la centralele pe gaz şi să se rebranşeze la reţeau termică. Ţurcanu a mai spus că directorii de şcoli, care într-o primă etapă au refuzat rebranşarea la Modern Calor, au fost ameninţaţi cu destituirea.

Dacă veţi vedea, 90% au renunţat şi raportat la facturile care le plăteau când încălzeau toate instituţiile cu gaz, facturile de la această societate sunt de cinci-şase ori mai mari. Asta înseamnă că banul public îl cheltuim plătind facturi domnului Nelu Diaconu, pentru că aşa doreşte dumnealui. Sunt instituţii din Botoşani care nu au dorit să colaboreze cu această unitate şi au fost ameninţaţi că vor fi destituiţi din funcţie, dacă nu vor înţelege că sunt obligaţi să semneze un contract„, a precizat Ţurcanu.

Acesta a acuzat că şi marile hipermarketuri din Botoşani porimesc căldură la preţul pe care îl plăteşte populaţia.

În replică, directorul Modern Calor susţine că racordarea unităţilor de învăţământ la reţeaua de termoficare centralizată s-a făcut pentru siguranţa elevilor. Ion Diaconu spune că facturile pentru energie termică sunt, în medie cu 20% mai mici față de facturile plătite de unitățile de învățământ cu centrală proprie, iar racordarea unităților a fost aprobată în Consiliul Local, inclusiv cu votul consilierilor opoziției.

În plus, hipermarketul Carrefour, alături de alți operatori economici și instituții publice care sunt racordați la rețeaua primară, plătesc 200 de lei fără TVA pentru fiecare gigacalorie consumată, fără a beneficia de subvenție de la bugetul local, tariful fiind aprobat în CL.

Aș dori să atrag atenția asupra adevăratelor probleme create de cei cu putere de decizie din opoziție. În urma ”indicațiilor” dictate pentru consilierii județeni, au lăsat drumurile județene fără bani de deszăpezire, punând în pericol vieți omenești, iar proiectele europene ale municipiului și județului Botoșani fără cota de cofinanțare. Acum abat atenția publică de la aceste probleme, aruncând cu informații mincinoase ce aduc prejudicii și operatorului de termoficare. Îi rog să iasă în spațiul public pentru a ajuta populația și nu pentru a o dezinforma.”, este declarația lui Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA.

3 thoughts on “Liderul PNL, Florin Ţurcanu: Modern Calor forţează instituţiile publice să renunţe la gaz şi să se rebranşeze la sistemul centralizat

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Foto – Cacalor – Cacapisco, ti se termina mandatul si vei da socoteala pentru toate nelegiuirile.

  2. saracul TURCANU..cred ca nu stie ce a spus..asa i a dictat careva…el are 2 masturbate in drept..nu e domeniul lui livrarea de caldura…el peste cateva luni va locui din in SULITA langa familia lui..sa si mai ajute copiii…Doamne….cine l a facut si pe acesta deputat!!!!una din anomaliile care bantuie tara noastra

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Wei Turcanu dute tu si numara oile si nu mai vorbi prostii ca nimic nu faci bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *