Vineri: 47 de şcoli închise şi alte 26 cu program şcolar redus

scoli inchise Numărul şcolilor închise în judeţul Botoşani se ridică la 47, iar în alte 26 de unităţi programul şcolar a fost redus. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, vineri au fost reluate cursurile la Grup Şcolar „D.Botez” din Truşeşti şi la Grul Şcolar „Elie Radu”.

Iată şcolile care au rămas închise sau cu orar modificat.

La şcoala cu clasele I-VIII Cristeşti s-a stabilit întreruperea cursurilor în perioada 31 ianuarie – 3 februarie 2012. Orele vor fi recuperate pe parcursul lunii februarie, în cursul săptămânii, prin mărirea programului zilnic cu o oră.

La şcoala cu clasele I-VIII Mihălăşeni, temperatura din sălile de clasă este improprie desfăşurării activităţii didactice (clădirea este foarte veche, nereabilitată, sălile de clasă sunt înalte, iar sobele nu reuşesc să asigure confortul termic), solicitând astfel suspendarea cursurilor în zilele de 31.01.2012-03.02.2012.

La şcoala cu clasele I-VIII  „Mihail Sadoveanu” Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti pentru perioada 31.01.2012-03.02.2012, programul şcolar este de la ora 9 şi terminarea lui la ora 16,30.

La Şcoala primară „Gh. Pricop” Chiţoveni, structură a Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” Flămânzi, s-au suspendat cursurile din cauza frigului din sălile de clasă (32 de elevi).

La Şcoala gimnazială Truşeşti, până pe 03.02.2012 orele de după amiază vor începe la 12.00 şi se vor încheia la 16.55 (ora de 45 de minute, pauza de 5 minute).

La Şcoala gimnazială nr. 1 Albeşti, s-a redus ora de curs la 40 de minute şi pauza la 5 minute, din cauza frigului din şcoală.

La Şcoala gimnazială Blândeşti microbuzul şcolar nu funcţionează (e un ARO vechi), astfel încât 60 de elevi nu pot fi transportaţi, iar la structurile arondate temperatura din sălile de clasă e foarte scăzută, motiv pentru care cursurile vor fi suspendate în toate şcolile din comună, 6 la număr.

La Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Flămânzi şi structura Şcoala gimnazială „Petru Zamfirescu” Prisacani, oraşul Flămânzi, pentru 2 şi 3 februarie, ora va fi de 40 de minute şi pauza de 5 minute.

La Grupul Şcolar „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, din Vorona, pentru zilele de 2 şi 3 februarie durata cursurilor a fost redusă la 40 de minute ora, pauza la 5 minute (imposibilitatea asigurării confortului termic în sălile de clasă încălzite cu sobe). Este vorba doar de locaţia centrală, a liceului.

La Şcoala gimnazială Dobârceni, microbuzul s-a defectat, astfel încât 76 de elevi navetişti din localităţile Brăteni, Cişmăneşti şi Murguţa au rămas acasă, motiv pentru care cursurile la Şcoala gimnazială Dobârceni cursurile au fost suspendate pentru 2 şi 3 februarie.

La Şcoala gimnazială Avrămeni s-au redus orele de curs la 45 de minute şi pauza de 5 minute.

La Şcoala gimnazială Dimăcheni s-a redus programul şcolar al elevilor (40 de minute ora de curs, 5 minute pauza). La Grădiniţa Dimăcheni s-a redus activitatea preşcolarilor cu o oră, de la 8.00 la 12.00.

La Şcoala gimnazială Miletin, cursurile au fost suspendate, din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă.

La Grupul Şcolar Darabani cursurile au fost suspendate pentru elevii care învaţă după-amiaza în zilele de 1, 2 şi 3 februarie (nr. mare de navetişti în schimbul II, distanţe mari până la şcoală, reducerea substanţială a stocului de combustibil pentru centrală).

La Şcolile gimnazială „Dr. Partenie Ciopron” Păltiniş, Şcolile primare nr. 2 Păltiniş” şi „Sf. Ioan Iacob Hozefitu” Horodiştea, precum şi în cele trei grădiniţe arondate, cursurile au fost suspendate pentru 2 şi 3 februarie.

La cele 4 unităţi de învăţământ din comuna Copălău cursurile au fost suspendate pentru 2 şi 3 februarie, deoarece sunt mulţi copii care străbat o distanţă mare de la domiciliu şi retur, fără mijloace de transport.

La Şcolile Buimăceni (80 de elevi) şi Tudor Vladimirescu (432 elevi) , din comuna Albeşti, pentru 2 şi 3 februarie, ora de curs a fost redusă la 40 de minute şi pauza la 5 minute, din cauza frigului din sălile de clasă.

La structura Şcoala Buhăceni, comuna Truşeşti, la învăţământul primar, durata orei de curs a fost redusă la 35 de minute.

La Şcoala gimnazială Corlăteni programul elevilor a fost decalat cu o oră, astfel încât cursurile încep la ora 09.00, ora de curs este de 40 de minute, iar pauza de 5 minute.

La Şcoala gimnazială Manoleasa programul elevilor a fost decalat cu o oră, astfel încât cursurile încep la ora 09.00, ora de curs este de 40 de minute, iar pauza de 5 minute (pentru zilele de 2 şi 3 februarie).

La 3 unităţi de învăţământ  de pe raza comunei Vorniceni durata cursurilor a fost redusă cu 10 minute, iar pauza este de 5 minute. Deoarece microbuzul şcolar nu a putut fi pornit astăzi, elevii din satele Dealul Crucii şi Davidoaia au fost informaţi să rămână acasă.

În comuna Coţuşca microbuzul ARO ce efectua ruta Ghireni-Cotu Miculinţi-Crasnaleuca nu funcţionează, aşa încât 13 elevi au rămas acasă.

La Grupul Şcolar „Al. Vlahuţă” Şendriceni, 35 de elevi de pe ruta Oroftiana- Podeni-Suharău-Vădeni-Dorohoi au rămas acasă.

La Şcoala primară Orăşeni-Vale şi la Grădiniţa Orăşeni-Vale cursurile au fost suspendate pentru 3 februarie.

Au fost suspendate cursurile la toate cele 13 unităţi de învăţământ din comuna Gorbăneşti, din cauza frigului din săli şi a defecţiunii microbuzului şcolar.

La Şcoala gimnazială nr. 1 „Tiberiu Crudu” Tudora ora de curs este de 45 de minute, pauza de 5 minute. Programul de după-amiază începe la ora 12.00.

La Şcoala gimnazială nr. 1 Răuseni, din cauza temperaturilor scăzute şi a defectării microbuzului şcolar (140 de elevi navetişti zilnic) au fost suspendate cursurile.

În şase şcoli şi trei grădiniţe (efectiv total 854 copii) aparţinând de Şcoala gimnazială Vlădeni Deal, comuna Frumuşica, au fost suspendate cursurile pentru data de 3 februarie (ger, copiii ajung înfriguraţi la şcoală, iar microbuzul are instalaţia de încălzire defectă).

37 de elevi din satele Negreni şi Ibăneasa, casre frecventează cursurile Şcolii gimnaziale Ştiubieni, au rămas în siguranţă acasă, deoarece microbuzul nu a putut fi pornit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *