Târgul Mărţişorului, la finele lunii februarie

Centrul de Creaţie Botoşani va organiza în perioada 25-29 februarie cea de-a doua ediţie a Tîrgului Mărţişorului. Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, pe pietonalul Unirii, dat fiind şi numărul mare de meşteri participanţi din alte judeţe, care au astfel posibilitatea să-şi depoziteze bagajele pe timpul defăşurării evenimentului la centru. Potrivit referentului etnolog al instituţiei organizatoare, Margareta Mihalache, sunt aşteptaţi la această nouă ediţie artişti populari din Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ, Harghita.
„Sunt meşteri care au participat şi la ediţia de anul trecut şi, pentru că au fost foarte mulţumiţi şi de organizare şi de interesul pe care botoşănenii l-au acordat acestor talismane care se acordă de 1 martie, revin”, a declarat Margareta Mihalache, referent etnolog în cadrul Centrului de Creaţie Botoşani.
Aceasta a mai spus că, la târgul aflat anul acesta la cea de-a doua ediţie, meşterii vor prezenta doar mărţişoare tradiţionale confecţionate manual şi se va încerca evitarea acelora confecţionate în serie.  Astfel, botoşănenii care doresc să facă un dar frumos de 1 martie celor drag îşi vor putea achiziţiona de la târg mărţişoare din lemn, lut, carton, mărgele, lână, bumbac, mătase, in, pănuşi cu motive tradiţionale păstrate în diferite comunităţi cum ar fi bănuţul, trifoiul, buburuza, potcoava, coşarul, Baba Dochia, astrul zilei, păsări, etc. Astfel de mărţişoare nu pot fi găsite cu uşurinţă în magazine deoarece sunt lucrări unicat confecţionate de meşteri populari care doresc să păstreze curate tradiţiile populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *