Liviu Axinte, liderul LSI: Învăţătorii de la clasele simultane spun că este imposibil să se lucreze cu clasă pregătitoare, clasa I şi clasa III-a

Liviu Axinte, liderul LSI Botosani
Liviu Axinte, liderul LSI Botosani

Învăţătorii care predau la clasele simultane au cerut Ligii Sindicatelor din Învăţământ să intervină pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a clarifica situaţia claselor pregătitoare în astfel de unităţi de învăţământ. Ei spun că nu au cum să desfăşoare învăţământ simultan cu clasa pregătitoare, clasa I şi clasa III-a şi au cerut găsirea unor soluţii în acest caz. Sesizarea a venit de la Şcoala Cristeşti, însă au mai fost semnalate astfel de situaţii şi de la Dângeni.

Am solicitat colegilor ca aceste aspecte concrete să fie semnare în scris, să fie adrese, pe care le vom înainta Inspectoratului Şcolar, ca să găsim o altă soluţie de organizare a acestor clase. Învăţătorii de la clasele simultane susţin că este imposibil să se lucreze cu clasă pregătitoare, clasa I şi clasa III-a. Ei cer găsirea de soluţii, prin organizarea acestor clase separat, şi asta ar însemna transportul tuturor copiilor într-o altă zonă, astfel încât să poţi organiza clasă de sine stătătoare„, a spus Liviu Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *